2022-01-03
2-course $128, 3-course $158,cp值唔係特別高,但可以一戰。裝環有種意大利海邊小屋feel,有啲似去咗轉旅行,哈哈。侍應係外國人,係時候練習下英文,服務普通,係典型香港服務style~*餐前麵包兩個人三片麵包少尷尬,哈哈。烘熱咗嘅麵包,質素普通,但至少唔會咬唔開。Mozzarella Caprese小番茄沙律菜好新鮮,水牛芝士同樣新鮮,奶味比較淡,整體調味都偏淡,有啲似食緊非洲草原啲草。Linguine Vongole (+$28)原本想食Ravioli架,但冇晒,唯有叫linguine。意粉煮到啱啱斷生,煙韌偏硬,係我鍾意嘅口感。Vongole即係蜆,上菜以為我俾人呃左,但原來所有蜆匿埋咗喺意粉下面,起碼有七八隻大蜆,每一隻都飽滿冇沙,但略嫌鮮味不足。意粉汁係白酒+辣椒,非常惹味,辣得過癮,帶少少番茄嘅酸味。Lasagna al Forno 肉醬千層麵very靚仔,牛肉肉醬味香濃足料,番茄比例唔多,啖啖都係牛肉嘅鮮味,麵皮唔會因為焗而變得過腍,每層都有半溶拉絲芝士,所以難免會有少少膩。Coffee (跟餐)普普通通嘅一杯合格跟餐black coffeeTi
餐前麵包
Mozzarella Caprese
Linguine Vongole (+$28)
Lasagna al Forno
Coffee (跟餐)
普普通通嘅一杯合格跟餐black coffee
Tiramisu
意外嘅大份tiramisu,蛋香酒香咖啡香整晒,馬斯卡彭尼芝士味道相對俾酒味削弱咗,唔會過甜,加上芝士糊同手指餅比例接近1:1,食落唔會好膩。