2022-10-14
Plan B Cafe - 尖沙咀距離佐敦地鐵站D出口大約3分鐘,一間門面非常簡潔樸素的cafe,Lunch time時間都幾多人,今次經過見到未係有太多人的時間於事選擇入去試一試,餐廳以白色為主調,門口位置樓底特別高,店主很有心地整了一個大大高高的窗台給食客用餐Lunch time時間都幾多人,今次經過見到未係有太多人的時間於事選擇入去試一試,餐廳以白色為主調,門口位置樓底特別高,店主很有心地整了一個大大高高的窗台給食客用餐BBQ豬肋骨配意粉 (Pork Ribs with BBQ Sauce with Pasta) $75豬肋骨相當大塊,啖啖肉配上酸酸甜甜的醬汁,相當嘢味。意粉中配上的黃色瓜及粟米仔條 感受有點不合襯,但總算可以減省豬肋骨帶來的油膩感覺。意粉的份量雖然唔多,但係味道或是硬度都適中。羅宋湯 (Russian Soup)羅宋湯 內有大量的西芹及蘿蔔粒,口感非常豐富及飽滿,而且湯的溫度夠哂熱辣辣,所以值得一讚。味道方面就正正常常的味道吧樱花花茶(Cherry Blossoms tea)見到櫻花花茶所以叫來試一試,杯內有大量的冰粒,配合花茶味道都幾唔錯,可以一試。
羅宋湯 (Russian Soup)
樱花花茶(Cherry Blossoms tea)