2021-10-13
#明太子猫耳朵 $92聽個名就覺得好QQ,而猫耳朵其實係一款意粉,有點像貝殼粉。明太子迷有福了!明太子味都幾重,醬汁都幾多,每啖都可以食到滿滿既明太子咸香味。~~~~~~~~~~~~~~~~#櫻花蝦牛油大硯香蒜炒意粉 $95櫻花蝦同大硯都係真材實料,份量好足。意粉係偏硬身,蒜香味好重,而且有淡淡牛油味。不過因為有牛油,所以略厭有點油膩。~~~~~~~~~~~~~~~~#黑松露薯條 $60薯仔係粗薯條,炸得岩岩好,脆得黎又唔會過硬。除左黑松露醬外,薯條上還有少量黑松露粒。~~~~~~~~~~~~~~~~#明太子蟹肉沙律小法包 $62有超爆料既明太子溝蟹肉沙律再配上細細塊既小法包!明太子控要必食呀!~~~~~~~~~~~~~~~~#白桃果茶 $44有淡淡白桃味,重點係飲完可Refill 。同朋友傾計最適合點呢個。~~~~~~~~~~~~~~~~#泡沫鮮奶抹茶(熱)$56勁推介❗好濃郁既Matcha Latte❗抹茶控必試❗勁濃郁得黎又會飲到抹茶既甘味❗鮮奶同抹茶味比例係岩岩好既,而且唔會偏甜。
#明太子猫耳朵 $92
#櫻花蝦牛油大硯香蒜炒意粉 $95