週末同朋友想搵間酒吧可以暢飲之餘仲可以食好西 😋呢間Backdoor一定係不二之選。諾士佛台酒吧林立,原來有一間嘢食水準非常唔錯嘅餐廳酒吧,就響諾士佛台1號,即係美麗華嗰條樓梯仔一行落去就係😌餐廳嘅裝修設計走型格路線,以多角度發光框線為主體,就好似我哋走入一層層框線入邊就可以忘卻日常生活上嘅煩惱咁,從生活中的backdoor逃走。呢度仲可以揀室內或者室外座位,最近天氣都好清涼,我哋就揀咗坐室外。我哋落Order嘅時候仲係Happy Hour,叫咗一杯Hoegaarden($68) & Guinness($78),大大杯一飲解千愁😆越河蟹肉·加拿大海膽·蔥油·意大利粉 $198⭐️推薦👍🏻 呢個意粉係必食🥹 擺盤靚靚之餘,有兩大片鮮甜嘅加拿大海膽,蔥油乾拌嘅意粉都係第一次食,味道出奇地好😋蟹肉嘅份量都唔少,同蔥油意粉非常之match,食完好想再encore叫多碟😆香辣鮮檸皮脆炸雞翼 $68⭐️推薦👍🏻 雞翼係單骨雞翼🥰 食得方便,外層炸得香脆,肉質唔鞋,味道清新不過無乜辣味,但係都幾好味😋磯邊炸海苔魷魚·蜜柑醬 $68海苔味重,一樣炸得外層香脆,入面唔會乾曬,蜜柑醬甜甜地酸酸地同炸魷魚好夾,
週末同朋友想搵間酒吧可以暢飲之餘仲可以食好西 😋
呢間Backdoor一定係不二之選。

Hoegaarden

我哋落Order嘅時候仲係Happy Hour,

越河蟹肉·加拿大海膽·蔥油·意大利粉 $198

香辣鮮檸皮脆炸雞翼

香辣鮮檸皮脆炸雞翼 $68

磯邊炸海苔魷魚·蜜柑醬

磯邊炸海苔魷魚·蜜柑醬 $68
海苔味重,一樣炸得外層香脆,入面唔會乾曬,蜜柑醬甜甜地酸酸地同炸魷魚好夾,不過本身炸魷魚已經好夠味,就算唔點醬汁都已經好味。呢個小食送酒一流👍🏻份量又夠多!

串燒

十三味燒豆卜

十三味燒豆卜 $28
好鐘意食燒豆卜😍 燒到脆卜卜好好味😋

鹽燒雞皮(2串)

鹽燒雞皮串(2串) $38
蕃薯妹最鐘意食嘅燒雞皮,就係唔好燒到脆到薯片咁乜油都無曬,脆得嚟要保留返少少雞皮肥嫩口感😆 呢度嘅燒雞皮就係咁樣👍🏻

最後埋單每人$300,幾抵食🥰

2022-12-16
$300 (Dinner)
Hoegaarden
香辣鮮檸皮脆炸雞翼
磯邊炸海苔魷魚·蜜柑醬
串燒
十三味燒豆卜
鹽燒雞皮(2串)