2022-11-23 100 views
上次係中環食過同系列嘅餐廳好正👍,今次就專程去到位於堅尼地城嘅享慢煮泰🥳.冬蔭龍蝦湯 +$48呢一個湯夠曬獨特創新😎,兩樣特色湯嘅融合估唔到又幾正,有龍蝦湯嘅底,再有冬蔭功嘅香辣好有層次😝.燒西班牙粟飼豬頸肉 +$58豬頸肉一直係我最愛之一❤️,食泰菜當然唔少得,豬頸肉燒得好香脆,而且夠曬肥美🔥.生燒魷魚 +$58魷魚配上自家醬汁味道更加濃厚😋.西班牙黑毛豬冬蔭燴飯 另一道特色fusion菜式🤩,味道加左冬蔭嘅香料味更加豐富,另外好正嘅係豬腩肉每一件都好香脆又肥美😜.瑪莎曼咖哩和牛面頰配白飯+$38咖哩加左忌廉更加creamy😌,辣度方面都唔會太辣,而且牛面頰口感真係一流,完全唔會覺得韌😙.鳳梨蓉焦糖燉蛋 +$28呢一個焦糖燉蛋都好特別😚,加入做鳳梨蓉,食落都會有鳳梨嘅味道,令到個焦糖燉蛋味道更加豐富😛.熱情果義式奶凍 +$28義式奶凍本身口感同味道都好正😻,加入左熱情果味道上都有清新嘅感覺😜凍泰式奶茶 +$10凍蘋果薑汁 +$10
冬蔭龍蝦湯 +$48

燒西班牙粟飼豬頸肉 +$58