2023-04-13
.@justformochi (銅鑼灣sogo/尖沙咀).呢間mochi其實好耐之前已經聽米粉提過話一定要試🥹今次多得一位米粉比我試先覺得相逢甚晚🤣..好好味🥹.先講佢出邊嘅麻糬皮 薄而不膩 又唔會好容易一來就斷even你想happy share切開都唔會散開曬.. 口感極佳..入邊嘅餡又係滿 & 豐富到你呢四款口味 無一款我係會覺得唔好味嘅...四款分別為 ‼.黑白良芝麻士多啤梨芝士蛋糕柚抹柚焦咖不住.黑芝麻口味濃郁 入邊有一層類似餅底 + 乳酪 成件事好似食緊麻糬皮裹腹嘅黑芝麻芝士蛋糕..好爽..黑芝麻甜度 濃度啱啱好..比你足夠嘅衝擊又唔會過膩.士多啤梨乳酪都係出乎意料哋出色 入邊嘅「偽士多啤梨芝士蛋糕餡」係高質過正常嘅士多啤梨芝士蛋糕..加埋層涼透心 帶點粉末口感嘅糯米皮 凍食更加口感升級.咖啡口味最令我驚喜 佢唔算係一個「街客」popular嘅口味..但完全唔會因為為咗拎balance喪失咖啡陣甘苦.. 有滿足到..鍾意.抹茶柚子 我留左比大幫手試 無法用第一身去review 但大幫手呢個茶控話抹茶好出.. 口感好好似好味嘅抹茶長洲糯米糍.四款口味均ard 85-90g卡路里
@justformochi (銅鑼灣sogo/尖沙咀)
呢間mochi其實好耐之前已經聽米粉提過話一定要試🥹
今次多得一位米粉比我試
先覺得相逢甚晚🤣..
好好味🥹
先講佢出邊嘅麻糬皮 薄而不膩 又唔會好容易一來就斷
入邊嘅餡又係滿 & 豐富到你
呢四款口味 無一款我係會覺得唔好味嘅..
四款分別為 ‼
黑白良芝麻
士多啤梨芝士蛋糕
柚抹柚
焦咖不住
好爽..
黑芝麻甜度 濃度啱啱好..
比你足夠嘅衝擊又唔會過膩
加埋層涼透心 帶點粉末口感嘅糯米皮 凍食更加口感升級
鍾意
似好味嘅抹茶長洲糯米糍
四款口味均ard 85-90g
卡路里為一個 (呢個係以黑芝麻計算)
卡路里上下加減20-50kcal
再次多謝呢位入去做 但又心系教主的米粉 希望工作順利..
心態 體態越來越好
阿門
#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic甜品 #calorieswithmic尖沙咀 #calorieswithmic銅鑼灣