2017-06-05
難得聽日放假,所以今晚就約fd食好餐好嘅!之前都聽過啲朋友介紹過呢間餐廳,佢地話環境同嘢食都好正,所以我就決定試一試。一入到去,就覺得餐廳環境好正,而且有個mini bar,因為間嘢有即order即整嘅cocktail,絕對適合人一邊飲住cocktail一邊傾計同埋食飯。我哋叫咗一個Spanish black pork chop同埋一個black truffle spaghetti carbonara。個pork chop嘅肉味好濃,而且好厚身,熟嘅程度都啱啱好,調味都好適中,再加埋佢個source,成件事都好惹味,再加埋個薯蓉,簡直係一流。至於個carbonara,識落一啲都唔會膩,每條意粉都有嗰啲醬汁,仲要啲意粉嘅軟硬適中,再加上好香嘅黑松露同埋乾身嘅煙肉粒,成個口感好Rich。我地叫左cucumber&basil Collins 同埋after storm,前者個味道好Fresh,而且個酒味唔會太重,好啱啲相飲少少酒但又唔想要太濃酒味嘅人飲,後者呢,就因為係vodka做base,所以酒味會出啲,同埋果味好濃,咁就睇下自己鍾意咩口味啦。值得一提嘅係,餐廳入邊嘅都係由外籍人士serv
值得一提嘅係,餐廳入邊嘅都係由外籍人士serve你嘅,所以都要講少少英文,但佢哋真係好Nice,所以都唔使怕。
總括來講,呢間餐廳嘅嘢食高質,又有feel👍🏼