2022-06-30 94 views
入到去就係濃濃既日本氣息,木系裝修,櫻花,明亮既環境,宮崎駿既電影海報,有種置身於居酒屋的感覺,坐下來就開始回想去日本旅行的片段~來這裡一定叫串燒, 我地叫左豚肉露荀串, 大蔥雞肉串, 煙肉荔枝卷, 呢幾款雖然係得一串, 但食完就會知道真係值得同埋唔算貴。仲點左雞泡魚干(HKD$78), 送酒必備小食, 呢個作為前菜, 一路食一路飲住啤酒等野食到, 正!煙肉荔枝串燒(HKD$38)煙肉不會過脆,還保有柔軟的口感,包住暖暖的荔枝,一咬爆汁,得意的口感,咸甜咸甜的,真係要點來食。豚肉蘆筍卷(HKD$38) 柔嫩既蘆筍被煎到脆口既豚肉包住,很甜,又是爆汁之串。😆炸魷魚(HKD$58)係炸得好脆系列, 係個D外脆內軟既朋友, 分量都夠多, 中意食香口野既都會叫黎食。😍蟹肉海膽炒飯(HKD$88)因為我見人地叫既烏冬唔係好大碟, 所以就叫左呢個做主食, 起碼兩個人都夠食。面頭有滿滿既蟹籽同真係有海膽蟹肉係到,撈埋飯一齊食好好味。最重要係佢既炒飯炒到乾身,唔會濕。除左紙仔上面既野食之外, 記得睇牆上既menu, 因為係深宵限定, 我仲搵左好耐點解冇玉子燒,😂原來係牆上面既menu到, 鬼馬啦!!芝
入到去就係濃濃既日本氣息,
木系裝修,櫻花,明亮既環境,宮崎駿既電影海報,
有種置身於居酒屋的感覺,
坐下來就開始回想去日本旅行的片段~

煙肉荔枝串燒(HKD$38)
煙肉不會過脆,還保有柔軟的口感,包住暖暖的荔枝,
一咬爆汁,得意的口感,咸甜咸甜的,真係要點來食。
煙肉荔枝串燒

豚肉蘆筍卷

炸魷魚(HKD$58)
炸魷魚

蟹肉海膽炒飯(HKD$88)
蟹肉海膽炒飯

原來係牆上面既menu到, 鬼馬啦!!

芝士蟹肉玉子燒好大份, 中間芝士有拉絲, 熱辣辣加埋柔軟既口感, 係完滿既句號。飽到癲~

呢度仲有得食海鮮類既野, 例如辣酒煮蜆, 大虎蝦, 燒聖子, 燒扇貝等等,
因為就當我地差唔多食完既時候, 見到隔離檯既人有叫呢幾樣, 賣相都好吸引。
我同朋友就開始諗點解自己冇叫到,唯有下次黎食。

2070 views
2081 views