6 day(s) ago
話說太耐冇去日本,Lisba介紹上次同朋友嚟呢間串燒店閒談好正,今次帶我來二人世界🍡🍢🤤估唔到啲嘢食、嘢飲價錢都好相宜👍🌟有好多款食物揀,味道出色,等我慢慢介紹俾大家有咩食先!🦪 蒜蓉廣島蠔、鹽燒白鱔、雞皮墨魚滑Lisba話上次試咗白鱔好正,一開始就落咗鹽燒白鱔,有驚喜,外脆內軟,有魚肉味,而我就叫咗呢個廣島蠔,勁大隻,入口仲好鮮味添!仲有好想同大家講一定要食佢呢家嘅雞皮製品,呢個雞皮墨魚滑真係不得不是,雞皮炸到脆卜卜加埋鮮味嘅墨魚滑出奇地夾,食完好難忘!🐷 豚肉節瓜波板糖、鹽燒豚肉荔枝卷、豬大腸呢間燒烤店最特別嘅係可以燒波板糖,呢個豚肉節瓜波板糖會點生卵一齊食🤤係日本食串燒好常見嘅食法,估唔到呢個combination咁正,豚肉荔枝卷又係好夾,有啲鹹有啲甜,口感一流,又係要講一講呢個汁燒豬大腸有幾正,豬大腸外皮燒到勁脆一啲臊味都冇,同平時食開嘅好唔同,果然日式豬大腸🤤🐮 手切牛胸爽、燃燒口切牛舌拖羅、燒羊架食完白肉當然要試吓佢哋啲紅肉,真係好開心,因為首設牛胸爽有陳陳嘅牛味,牛舌拖羅夠晒Rich😍大大件口感一流!羊架有羊臊味🤤🐏我鍾意!🐔 鹽燒三黃雞腿肉、鹽燒原隻雞皮、免治雞肉軟骨棒
🦪 蒜蓉廣島蠔、鹽燒白鱔、雞皮墨魚滑
🐷 豚肉節瓜波板糖、鹽燒豚肉荔枝卷、豬大腸
🐮 手切牛胸爽、燃燒口切牛舌拖羅、燒羊架
🐔 鹽燒三黃雞腿肉、鹽燒原隻雞皮、免治雞肉軟骨棒(付月見)
Lisba幾時嚟?呢度一定要食佢哋嘅脆卜卜燃燒雞皮,真係好驚喜,大家都一定要試吓🤤三黃雞腿肉夠滋味,最出色當然就係呢個雞肉軟骨棒,一大個免治牛肉棒點埋生卵一齊食🍢真係好滋味!
🍆 柑桔鹹蛋黃卷、黑糖燒菠蘿、孜然蒜蓉燒茄子
食咗咁多肉類,叫返啲蔬果中和下,估唔到蔬果燒完都可以咁正,蒜蓉燒茄子成日都食到,但係呢度嘅蒜蓉燒茄子係原條咁上,真係好抵食,最特別同埋出名嘅就係柑桔鹹蛋黃卷,酸甜得來又有鹹蛋黃嘅香味,脆卜卜夠晒特別,不得不提就一定係佢個黑糖燒菠蘿,燒完多汁配合埋黑糖真係絕配🤤
🍙 芝士年糕、明太子飯團
食咗咁多串燒同肉類,當然要食吓少少澱粉增加飽到咁,我哋叫咗芝士年糕同埋明太子飯團,兩個人share一份都飽到上心口,飯團外脆內軟內熱,唔怪之日本人咁鍾意食,芝士年糕配埋煉奶係我細細個最愛嘅味道😋
🍹 即打士多啤梨乳酸 + 青檸梳打
本身我哋想叫生啤全日買一送一,但係我兩個都唔係好舒服,最後叫咗杯乳酸同梳打,乳酸配串燒真係一流,酸酸甜甜又開胃🤤正!