2021-09-17 51 views
棉登徑有幾間日式餐廳,想食高質日本菜自然係揀呢度最啱,嵐橋日本料理係其中一間,朋友想食日本野,同佢揾到呢間食午餐,餐廳有三層,我哋上咗二樓食,餐廳傳統日式居酒屋風格,擺放咗各色各樣清酒😄午市有定食供應,種類選擇好多,包沙律、茶碗蒸、麵豉湯、主食同雪糕,價錢唔貴,仲免加一添😉,我地都叫咗魚生丼定食😄什錦魚生丼定食沙律菜配黑醋開胃,茶碗蒸嘅蛋滑溜多料,有肉丸,菇片同白果,麵豉湯唔太濃味👍,什錦魚生丼魚生新鮮,色澤光亮,帆立貝、油甘魚,鯛魚清爽鮮甜🤩、牡丹蝦鮮味大隻,海膽,拖羅蓉入口即溶🤩,而丼飯係赤醋飯,飯粒酸酸地😋,軟硬適中,大滿足🤩火炙魚生丼定食火炙三文魚、平目魚同帆立貝,微焦半生熟,鮮味十足,仲有海鰻魚,啱哂較喜歡食唔太生,半熟刺身嘅朋友👍甜品芝麻同豆腐雪糕,雪糕香滑,唔太甜,芝麻雪糕食得到有黑芝麻粒,好香芝麻味😋埋單💰326,既高質,又超值抵食🥰

什錦魚生丼定食

火炙魚生丼定食