2020-05-17
我今日又開始同大家分享下美食啦!就係呢排非常heat既Happy Roller Bakery 卷蛋!前排見好多人食😂,我都買嚟試試!雖然一條卷蛋賣$148 你可能一眼覺得有點貴,但我覺得卷蛋用料高質,味道真好味😋!因為我係買現貨,所以好隨意買左呢款「焙茶 x 抹茶」,但身為為茶控既我,真係覺得整得好好味!蛋糕口感非常細滑,用叉輕輕力就可以界開。切卷蛋時,一點都唔痴刀,整得非常好。味道方面,卷蛋採用了靜岡焙茶🍵,所以食落味道唔苦澀,同埋多左一陣煎茶既香氣!內裡忌廉同樣打得非常細滑,快滿瀉既樣真非常誘人😍😍!因為係用左丸久小山園抹茶同靜岡焙茶,所以就係雙色,顏色夠哂特別!另外,我非常鐘意卷蛋茶味唔太濃,所以可以同時間食得出抹茶同焙茶味👍🏻👍🏻👍🏻!呢樣真係要讚!坊間唔少舖頭成日強調自己採用高質茶葉,令茶味太濃,食唔到蛋糕🍰本身味道😅!我食呢條卷蛋時最少我仲食到蛋糕味先!另外,餅店卷蛋係採用低糖/ 0 kcal 稀少糖,所以唔太甜,食得健康!一句可以講哂:高質!未試就可以去買返條試下,大家可以whatsapp inbox 預訂嫁!