2022-06-07
朋友話疫情咁耐以嚟都無聚下,又好耐無食Buffet, 我就提議去呢間,之前食過幾好食,CP值又夠高......灣景國際灣景廳鮑魚.黑毛豬自助晚餐嗰晚係平日都好多食客真係好多人捧場喔!先試冷盤先冰鎮海鮮如麵包蟹、新西蘭生蠔、鮮蝦、鮮蜆、藍青口及東風螺刺身包括三文魚、八爪魚、鯛魚、北海道帶子、希靈魚、甜蝦、北寄貝及吞拿魚,款款新鮮又鮮甜試下點題嘅西班牙黑毛豬平時好少機會食到✨️香烤黑毛豬頸肉泰式沙律輕怡清新的泰式沙律以香茅、蔥、辣椒等醃料抹匀及烤焗肉質鮮嫩,滿口肉汁,口感軟腍醬汁酸辣開胃✨️香脆黑毛豬腩肉卷黑毛豬腩肉卷廚師誠意之作黑毛豬薄切,加入百里香及蒜蓉等以75度火慢煮長時間,再烤焗油脂豐腴,外脆內化✨️鬼馬咕嚕黑毛豬肉用黑毛豬整嘅咕嚕肉,第1次食肉質嫩滑酸甜開胃✨️梅菜煎黑毛豬肉餅肉味香濃嘅黑毛豬梅頭肉清香微甜的梅菜剁碎拌勻成圓餅煎封至兩面金黃焦香外脆內軟、肉汁豐盈梗係要食埋鮑魚先☀️日式鮑魚昆布沙律頂級8頭鮑魚配上清酒慢煮肉質鮮嫩而有彈性,口感爽脆再配上黃蘿蔔及柚子沙律汁夠曬開胃醒肚☀️花雕鮑魚雲耳炆雞用肉質細滑,黃油較高的三黃雞去骨切片,以蠔油及花雕酒燉煮酒香濃郁,格外惹味☀️鮑魚海味扒時蔬菜
灣景國際灣景廳
鮑魚.黑毛豬自助晚餐
嗰晚係平日都好多食客
真係好多人捧場喔!
先試冷盤先
冰鎮海鮮如麵包蟹、新西蘭生蠔、鮮蝦、鮮蜆、藍青口及東風螺
試下點題嘅西班牙黑毛豬
平時好少機會食到
✨️香烤黑毛豬頸肉泰式沙律
輕怡清新的泰式沙律
以香茅、蔥、辣椒等醃料抹匀及烤焗
肉質鮮嫩,滿口肉汁,口感軟腍
醬汁酸辣開胃
✨️香脆黑毛豬腩肉卷
黑毛豬腩肉卷
廚師誠意之作
黑毛豬薄切,加入百里香及蒜蓉等
以75度火慢煮長時間,再烤焗
外脆內軟、肉汁豐盈
梗係要食埋鮑魚先
☀️日式鮑魚昆布沙律
頂級8頭鮑魚配上清酒慢煮
肉質鮮嫩而有彈性,口感爽脆
再配上黃蘿蔔及柚子沙律汁
夠曬開胃醒肚
☀️花雕鮑魚雲耳炆雞
用肉質細滑,黃油較高的三黃雞
去骨切片,以蠔油及花雕酒燉煮
酒香濃郁,格外惹味
☀️鮑魚海味扒時蔬
菜苗以上湯加入滋補嘅花膠、蝦乾及瑤柱等海味製作芡,味道鮮甜十足
🫕仲有數之不盡嘅美味熱盤供應
有埋薑醋食添喎!
推介香煎鴨肝及羊扒,北京片皮鴨
🍩甜品胃仲未滿足啊…
MÕVENPICK雪糕,黑森林蛋糕、蜜桃香檳啫喱、草莓慕絲蛋糕、意大利芝士蛋糕,楊枝甘露、栗子慕絲蛋糕、朱古力布朗尼、豆腐花、窩夫、芋圓DIY、迷你葡撻、麵包布甸及朱古力噴泉等,味蕾好滿足!
仲有自助飲品吧可供暢飲
汽水,橙汁,咖啡,檸茶
朋友已經約定下個月再嚟食過🤩!