2024-03-18 361 views
食慣咗自助餐就好少再食放題,今日朋友話帶我嚟試一間性價比高嘅放題😍話食物質素唔錯!所以就嚟咗位於鱷魚恤中心嘅極尚大喜屋Try Try!一入到餐廳已覺得好光猛,有卡位坐,坐得舒服夠闊落!▫️$308 @ 1位 (已更新菜單)自助區款式好多選擇,有小食、涼拌冷盤、熟食、湯、糖水、甜品雪糕、水果、罐裝汽水、紙包飲品、咖啡奶茶、自家茶飲,仲有清酒+梅酒!最驚喜係有珍珠奶茶😍同平時手搖店都見到嘅茶飲!適逢冬天,餐廳仲預備咗暖櫃放飲品,好貼心!剩係飲品都好多選擇!而涼拌冷盤都好多款式,目測10-20款,最愛泰式鳳爪,好開胃!🔸刺身刺身款式超級多,多過平時食自助餐😋,最估唔到竟然有松葉蟹腳,好鮮甜!試咗三文魚、希靈魚、北寄貝、北海道帶子、赤貝、赤蝦、甜蝦、冰山蚌等刺身,刺身都新鮮,食落鮮甜,最愛三文魚同帶子,口感好好食!又試咗泰式虎蝦,醬汁好辣,食得好惹味!鱆紅魚薄切都值得一試,好新鮮,完全無腥味!🔸壽司壽司就試咗花之戀、海膽蟹肉拿破崙批、煙鵝胸鵝肝多士、蟹肉芝士軟殼蟹、鹽燒三文魚腩、香蔥拖羅蓉軍艦等!最鐘意海膽蟹肉拿破崙批,好特別既款式,食落有多層口感,海膽同蟹肉配搭得好夾!鹽燒三文魚腩燒得岩岩好

▫️$308 @ 1位 (已更新菜單)
自助區款式好多選擇,有小食、涼拌冷盤、熟食、湯、糖水甜品雪糕、水果、罐裝汽水、紙包飲品、咖啡奶茶、自家茶飲,仲有清酒+梅酒!最驚喜係有珍珠奶茶😍同平時手搖店都見到嘅茶飲!適逢冬天,餐廳仲預備咗暖櫃放飲品,好貼心!剩係飲品都好多選擇!而涼拌冷盤都好多款式,目測10-20款,最愛泰式鳳爪,好開胃!

🔸刺身
刺身款式超級多,多過平時食自助餐😋,最估唔到竟然有松葉蟹腳,好鮮甜!試咗三文魚、希靈魚、北寄貝、北海道帶子、赤貝、赤蝦、甜蝦、冰山蚌等刺身刺身都新鮮,食落鮮甜,最愛三文魚同帶子,口感好好食!又試咗泰式虎蝦,醬汁好辣,食得好惹味!鱆紅魚薄切都值得一試,好新鮮,完全無腥味!

🔸壽司
壽司就試咗花之戀、海膽蟹肉拿破崙批、煙鵝胸鵝肝多士、蟹肉芝士軟殼蟹、鹽燒三文魚腩、香蔥拖羅蓉軍艦等!最鐘意海膽蟹肉拿破崙批,好特別既款式,食落有多層口感,海膽同蟹肉配搭得好夾!鹽燒三文魚腩燒得岩岩好,食落有入口即溶嘅感覺!

🔸炸物 + 天婦羅
試咗紫心香芋丸、北海道牛乳鮮奶卷,兩款都炸得金黃香脆,油膩感唔重,好食!仲有多款天婦羅,試咗蝦同甜番薯天婦羅😋炸粉會唔會落得太多,食落爽脆!

🔸串燒、燒物
試咗鹽燒牛舌、金蒜炭燒廣島蠔、燒雞泡魚乾、燒菠蘿同燒乳鴿!最愛廣島蠔,醃料醃得好入味,食落好香口!燒乳鴿肉質嫩滑,皮脆,好值得一試!😋

🔸一品料理 + 煮物
只係試咗清酒煮蜆,酒味好香濃,蜆一啲沙都無,好新鮮,食落有陣清甜味道!另外仲有火鍋同烏冬,可惜今次食得太飽,試唔到,下次一定要返嚟再試過!

🔸甜品
除咗有中式糖水外,仲有蛋糕西餅,又有雪條同雪糕,超級多款式!最愛都係Häagen-Dazs雪糕,仲有我最愛嘅焦糖脆餅味道,可以任食真開心 😍!