2023-09-04
前身為Explore Kitchen嘅Zero Z最近重新出發係原址繼續營業,食物質素跟賣相都升級了幾啱情侶/ 閨密嚟食個靚靚又好食嘅晚餐逢星期五還有live band添!趁係新開張期內全日堂食有9折去幫襯🫶🏻佢地晚上也有set menu有齊餐湯/飯或意粉/主菜/甜品/飲品不過我地想食好少少又想食肉所以另外叫𓂅 牛小扒伴燒汁.南瓜蓉 ( ᴴᴷᴰ 248 )牛小扒選了五成熟,色澤比想像中更紅潤看上去令人食指大動!牛小扒牛味濃郁、肉質嫰滑,份量對我來說剛好,男生可能不夠食啦~𓂅 慢煮油封鴨胸伴鄺加西薏米 ( ᴴᴷᴰ 198 )這道鴨胸的賣相同樣很棒,吃落更是色味俱全,鴨胸夠曬油香偏肥美;配菜同樣出色,雜菜薯仔烤得乾身且調味十足,難得我竟然食清光✨!𓂅 辣椒蒜片白酒蜆 ( ᴴᴷᴰ 78 )蜆嘅辣度大足,不過蜆肉唔算好肥美,而且蒜片雖有但蒜香稍欠𓂅 抹茶鮮奶咖啡 ( ᴴᴷᴰ 42 )雖說是抹茶但英文是Green Tea,飲落也是綠茶味具多,另外呢個價錢如果有拉花就好了🥹 𓂅 香蕉朱古力奶昔 ( ᴴᴷᴰ 58 )剛好Oreo味無曬,不過奶昔都幾好飲,飲得出好份量超重嘅香蕉味,當然呢個組合嘅奶昔好
係原址繼續營業,食物質素跟賣相都升級了
幾啱情侶/ 閨密嚟食個靚靚又好食嘅晚餐
逢星期五還有live band添!
趁係新開張期內全日堂食有9折去幫襯🫶🏻
不過我地想食好少少又想食肉所以另外叫
𓂅 牛小扒伴燒汁.南瓜蓉 ( ᴴᴷᴰ 248 )
𓂅 慢煮油封鴨胸伴鄺加西薏米 ( ᴴᴷᴰ 198 )
𓂅 辣椒蒜片白酒蜆 ( ᴴᴷᴰ 78 )
蜆嘅辣度大足,不過蜆肉唔算好肥美,而且蒜片雖有但蒜香稍欠
𓂅 抹茶鮮奶咖啡 ( ᴴᴷᴰ 42 )
𓂅 香蕉朱古力奶昔 ( ᴴᴷᴰ 58 )
剛好Oreo味無曬,不過奶昔都幾好飲,飲得出好份量超重嘅香蕉味,當然呢個組合嘅奶昔好難難飲