2022-11-11 120 views
𝟚𝟙.𝟘𝟡.𝟚𝟘𝟚𝟚📌E FOR EGG (大圍)大圍城河道19-25號城河樓地舖🔎#hkfoodieat_大圍💸人均消費: $100-150🌿評分: 4.6/5🈚️加一服務費餐廳分類🔖 #hkfoodieat_cafe☕️自從睇咗膠保廢介紹呢間專門做蛋料理嘅咖啡店之後就一真好想去😼趁上完堂又唔係好忙就約咗朋友去試吓💗呢間咖啡店只係距離大圍站四分鐘左右✨咖啡店嘅所在地雖然幾隱蔽但係人流都好多🙈當日兩點左右walk-in都要等三張枱🍃另外店舖其實係有兩層🎃樓下就係普通cafe嘅座椅🪑二樓就係榻榻米🎐如果想嚟到唔使等位/想坐榻榻米就記住預約咗先嚟啦✨𐂂 雙重三文魚芝士滑蛋吐司 ($88)本身以為份量應該唔多有啲驚食唔飽😂但餐點嚟到見到佢相當足料又大份🥹大大朵煙三文魚玫瑰花放咗嘅吐司嘅頂部🌹然後啲芝士醬流到成個吐司嘅表層都係真係相當之邪惡😈不得不提佢嘅吐司真係做得好岀色🍞外脆內軟之餘牛油同牛奶味都好香好岀🥛蛋雖然係佢嘅主打嘅嘢反而相較之下有啲遜色🍳炒蛋雖然夠滑但係蛋香並唔濃😢如果店舖唔係標榜自己主打蛋料理而係一間普通嘅咖啡店我覺得以呢個水準同價錢絕對值得回票價☕️希望店舖可以試吓用蛋香味較濃嘅雞蛋

𝟚𝟙.𝟘𝟡.𝟚𝟘𝟚𝟚
📌E FOR EGG (大圍)
大圍城河道19-25號城河樓地舖
🔎#hkfoodieat_大圍

💸人均消費: $100-150
🌿評分: 4.6/5
🈚️加一服務費

餐廳分類🔖 #hkfoodieat_cafe☕️

雙重三文魚芝士滑蛋吐司

𐂂 雙重三文魚芝士滑蛋吐司 ($88)
本身以為份量應該唔多有啲驚食唔飽😂但餐點嚟到見到佢相當足料又大份🥹大大朵煙三文魚玫瑰花放咗嘅吐司嘅頂部🌹然後啲芝士醬流到成個吐司嘅表層都係真係相當之邪惡😈不得不提佢嘅吐司真係做得好岀色🍞外脆內軟之餘牛油同牛奶味都好香好岀🥛蛋雖然係佢嘅主打嘅嘢反而相較之下有啲遜色🍳炒蛋雖然夠滑但係蛋香並唔濃😢如果店舖唔係標榜自己主打蛋料理而係一間普通嘅咖啡店我覺得以呢個水準同價錢絕對值得回票價☕️希望店舖可以試吓用蛋香味較濃嘅雞蛋嚟製作料理🥚相信即使價錢加多幾蚊顧客都會俾得心甘情願🪴至於伴碟嘅番薯薯條都相當有驚喜🍠蕃薯好甜而且都整得脆卜卜💞的確幾好吃😋
桂花拿鐵

𐂂 熱桂花拿鐵 ($42)
見好多人都推薦桂花拿鐵所以我都嗌咗杯嚟試🌼淡淡嘅桂花香配上咖啡我覺得係幾清新嘅配搭🍀咖啡拉花唔算好靚但至少係完整嘅拉花☕️
整體嚟講如果只係評論咖啡本體係杯不過不失嘅拿鐵🦦而桂花嘅存在的確令咖啡更香算係為咖啡加咗一點分數🦩
雙重三文魚芝士滑蛋吐司
桂花拿鐵