2024-08-22 150 views
同事話我知漁正做緊5週年活動,OpenRice 訂座全單可享7折優惠,所有飲品買一送一,部分食品仲有激安價添,甘抵,我地緊係即刻去OpenRice 預訂啦。餐廳面積唔算大,以木色作主色調,經典日式居酒屋設計,柔和燈光,感覺放鬆舒適。魴佛魚刺身:擺盤精緻,師傅刀工一流,每一片魚生切得好平均,口感富彈性,食落鮮甜爽口,再以魴佛魚熬製而成既魚湯添,飲落鮮甜可口。味噌燒蠔:滿滿既味噌醬汁,大大隻既燒蠔,厚身肥美,好鮮味。芥辣八爪魚:食落順滑帶點辣,胃口即時大開。清酒煮蜆:上枱熱辣辣,蜆肉新鮮肥美,無沙。荔枝豚肉卷串:豚肉燒到微脆,用豚肉包住荔枝肉黎食,肉汁香味配荔枝肉既清甜味,估唔到味道甘夾。鹽燒鯖魚:燒到外脆內軟,口感富豐加上檸檬汁,味道鹹中帶酸,好正。七味豬腩串:燒到金黃色,食落脆口,嫩滑爽口。露筍豚肉卷串:露筍食落爽口,豚肉燒到焦香juicy。冬菇串/ 雞腳筋/燒豬肝串/雞腎串:燒得剛剛好,調味適中,食落爽脆可口,惹味香口。五目炒什菜:有不同既蔬菜,食落清甜可口。Suntory 白酒:天氣甘熱,緊係要飲返杯啤啤佢先盡興啦,飲落醇厚香濃,爽口解渴。🔎漁正居酒屋 (佐敦)📍佐敦庇利金街42號

魴佛魚刺身

味噌燒蠔:
滿滿既味噌醬汁,大大隻既燒蠔,厚身肥美,好鮮味。

芥辣八爪魚:
食落順滑帶點辣,胃口即時大開。

清酒煮蜆:
上枱熱辣辣,蜆肉新鮮肥美,無沙。

荔枝豚肉卷串:

鹽燒鯖魚:
燒到外脆內軟,口感富豐加上檸檬汁,味道鹹中帶酸,好正。

七味豬腩串:
燒到金黃色,食落脆口,嫩滑爽口。

露筍豚肉卷串:
露筍食落爽口,豚肉燒到焦香juicy。

冬菇串/ 雞腳筋/燒豬肝串/雞腎串:
燒得剛剛好,調味適中,食落爽脆可口,惹味香口。

五目炒什菜:
有不同既蔬菜,食落清甜可口。

Suntory 白酒:

🔎漁正居酒屋 (佐敦)
📍佐敦庇利金街42號金陵大廈地舖