2023-12-15
餐廳主打日式Omakase, 呢度唔少新鮮食材都係黎自🇯🇵日本ga😳 一場黎到就叫咗”🥘壽喜燒Omakase “($988/人)😛呢個餐真係非常豐富, 有🥬前菜﹑🥘鍋物﹑🥩一品料理﹑壽喜燒﹑🍲烏東﹑湯品﹑漬物同🍮甜品, 食到勁飽ga😍一開始就先品嚐用蘋果木煙燻過嘅🐟鰤魚魚生,食落特別有風味😛魚生多咗陣煙燻味, 唔使點豉油都好好食! 之後就黎一碗由日本昆布湯配大蜆製作而成的湯,湯底鮮甜🥳開始慢慢進入重點啦, 有大大而又新鮮嘅🦐花竹蝦同紅酒汁配🐮澳洲和牛舌,真係令人回味無窮😳之後廚師就開始烹調北海道眼肉眼西冷啦! 牛肉真係質素好好,咬落去好嫩滑,油脂入口即溶,但又唔會好油膩😍師傅仲好有心機咁同我地介紹佢分別用咗關西同關東兩種烹調方式去煮肉眼西冷, 肉眼配日本大蔥就係關西煮法,令肉質更加嫩滑, 醬汁仲甜甜地tim🥰之後再將煮好嘅肉眼加日本半熟豆腐,口感更加豐富!至於關東煮法方面,就係將西冷煮到5成熟,配上Amela高糖蕃茄同日本椰菜,味道鮮美又健康😝食完主菜,店家仲提供柚子果凍俾我地清下味蕾,然後再飲湯, 食烏東同甜品😳甜品揀咗芝麻柿同菠蘿雪糕,兩款都唔錯❤️