2023-08-23
開完成日會當然要食返啲好嘢慰勞下自己😆去Fashion Walk行下睇下有咩食先,轉角位見到有間食日式涮涮鍋「茶涮涮」睇完個menu我同朋友都揀咗「犇盛盒」$398😋湯底我地揀咗日本花膠元氣雞湯鍋,裏面有4,5舊花膠,十分養顔😍蟹肉沙律新鮮爽脆嘅沙律菜同蟹柳棒配上芝麻醬,清新又開胃🥗刺身三點三文魚、北寄貝、甜蝦、油甘魚刺身件件都係厚切,三文魚好肥美,油甘魚充滿油份,甜蝦爽口鮮甜,超滿足😆澳洲肉眼、美國安格斯牛小排、美國牛五花、美國無激素春雞牛肉肉味香濃,牛小排帶點脂肪,較為鮮嫩,肉質稔身juicy,牛五花帶有豐富嘅脂肪,口感最鬆軟,春雞最有驚喜,皮薄肉嫩,雞肉彈牙脂肪較少,非常好食👍🏻帆立貝、海魚、虎蝦、野菜盤、稻庭烏冬超大隻嘅虎蝦,足足有成隻手板咁長,爽口又彈牙,野菜盤非常豐盛,有金菇、滑豆腐、冬菇、娃娃菜、南瓜、秋葵、豆芽,用雞湯煮過後鮮甜美味,最後食返個稻庭烏冬,滿足😋📍茶涮涮 (銅鑼灣)銅鑼灣百德新街66-72號海灣大廈地下A號舖人均消費:$400-500食物:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐
蟹肉沙律
新鮮爽脆嘅沙律菜同蟹柳棒配上芝麻醬,清新又開胃🥗
刺身三點
三文魚、北寄貝、甜蝦、油甘魚
澳洲肉眼、美國安格斯牛小排、美國牛五花、美國無激素春雞
銅鑼灣百德新街66-72號海灣大廈地下A號舖
人均消費:$400-500