2021-06-12 68 views
放假當然要食好嘢啦 今次嚟到尖沙咀呢一間嵐橋丼飯專門店地理位置真係唔使講十分方便N2出口一出行一分鐘就已經到地點絕對唔難搵入到去先知原來呢間日式餐廳好大,足足有三層,空間闊落,座位寬敞,絕對唔會坐得好迫喼辛苦。 lunch去當然要試佢嘅lunch set, 佢嘅set好抵食,唔單只有沙律,仲有茶碗蒸做前菜, 另外當然仲有主食,味噌湯同甜品。我同朋友一人叫咗一個set我係叫咗火炙三色丼,而朋友就叫咗北海道丼。 先嚟講下火炙三色丼,除咗火炙三文魚,火炙帆立貝同火炙平目魚邊外,個丼飯裏面竟然仲有海鰻。 不得不讚呢個丼飯真係好豐富,最欣賞係佢嘅飯係做到用醬汁包住每粒珍珠米,唔係普通嘅壽司飯 ,所以就算唔加醬油食都已經好好食, 而且佢嘅,刺身全部都好新鮮, 如果唔鍾意全部都係魚生,鍾意熟食又想試刺身嘅朋友,絕對推薦可以試呢個。另一個set 我朋友叫咗北海道當除咗有牡丹蝦,三文魚, 油甘魚,帆立貝之外仲有海膽刺身, 最不得之了係佢竟然仲有松葉蟹肉蟹膏, 呢個丼飯真係好豐富 而家前只係需要$168 ,十分抵食。 佢嘅茶碗蒸日都好豐富有好多料喺裏面,蛋亦都蒸得好滑,另外甜品方面, 餐廳係用雪糕做甜品仲
放假當然要食好嘢啦 今次嚟到尖沙咀呢一間嵐橋丼飯專門店
地理位置真係唔使講
十分方便N2出口一出行一分鐘就已經到
地點絕對唔難搵

$168 ,十分抵食。

佢嘅茶碗蒸日都好豐富有好多料喺裏面,蛋亦都蒸得好滑,另外甜品方面, 餐廳係用雪糕做甜品仲有得揀芝麻,抹茶同豆腐三隻味道揀, 我哋最後叫咗抹茶同豆腐兩種味道,抹茶就濃郁,而豆腐就香滑, 一食就知係自家製, 十分好食。

整體嚟講呢間餐廳嘅性價比好高。