2020-04-14 148 views
呢日同朋友去左元朗到搵野食,我地去左一間食泰國菜既餐廳食晚飯,呢間泰國餐廳都幾有氣氛,係連埋吧檯既,除左泰國菜,仲有酒飲!呢度有好多唔同既泰國菜式,好吸引!未點菜之前有一小碟泰式前菜。我地點左咖哩軟殼蟹,咖哩好惹味,而且唔會好辣,好岩香港人既口味。軟殼蟹脆脆地,又多肉,配埋香口既咖哩真係好正!另外,我地仲點左椰汁雞湯,雖然呢個係小份既椰汁雞湯,不過份量都幾多,兩個人食的話,一人都可以飲到兩三碗湯,湯入面落左好多香料,好地道。我地仲點左馬拉盞炒通菜,馬拉盞既味道好香,加埋新鮮既通菜,食唔停啊!小食方面,我地點左炸雞翼,呢個雞翼係單骨雞翼,好貼心,佢炸到好香脆。黎食泰國菜,當然要點返個椰青啦,perfect!
黎食泰國菜,當然要點返個椰青啦,perfect!