2021-12-20
臨近聖誕節,而且天氣轉涼,想和朋友食個暖笠笠既火鍋。呢間已經食過一次半放題,而家轉左單點,都想再試,就知道佢有幾值得推介我地二人選擇左清香麻辣豬手鍋,好想讚下個湯底,不但味道好夠,夠香夠麻而且材料仲好足,內有豬手、豬紅、豬皮同支竹。豬手夠淋,而豬皮同支竹吸收左湯底既精華,好入味,好快比我地ko左係配料選擇方面,我地叫左頂級手切安格斯肥牛($298),對於二人來講,性價比高。因為份量很多,而肉質好嫩,肥瘦均匀,一入口高充滿牛味珊瑚蚌($138)從色澤黎睇,就知道好新鮮,將佢淥大約40秒,就已經可以食。哇!好爽口,而且湯底都蓋過唔到佢既鮮味👍🏿👍🏿💜好好好值得encore手打墨魚滑($98)唔好睇少佢好似只有一個拳頭咁大,食落好多。墨魚滑彈牙,而且係真材實料,食到墨魚味招牌炸魚皮($68)好大片,同平時外面食既好唔同,真係食到真魚片,而且好夠脆飲品方面我地就叫左新鮮椰青水一扎($78)好清甜,而且仲有淡淡椰香味總括黎講,食物質素高,絕對值得encore
總括黎講,食物質素高,絕對值得encore