2019-10-13 178 views
🔹焦糖青蘋果鵝肝多士成晚都最鍾意呢個菜式 多士入邊仲要有芝士粒鵝肝份量超大 油香味好重 配合清爽嘅青蘋果 口感豐富.🔹另外仲叫咗多款串燒包括 椒鹽燒原塊雞皮 椒鹽燒雞軟骨 鹽燒鯖魚 萵筍 秋葵 秘製燒羊架 芝士燒帆立貝等當中比較想介紹🔹牛舌腩牛舌串燒都分咗幾個部位 牛舌腩相對較厚 識落比較難唔會咬唔開之餘又有少少爽口係我最鍾意食嘅牛舌質感.🔹泰式生蝦 泰式豬頸肉無論去邊度食飯 只見到呢兩個菜式我都會忍唔住叫 所以今次都唔例外採用日式生蝦 配搭泰式醬汁 感覺比較新穎 同平時食嘅唔同但係如果食泰式嘢嘅都係去返泰式餐廳會比較好.🔹日本芝士年糕最後想介紹嘅呢一款甜品 就算食到好飽都忍唔住叫咗兩份好鍾意煙韌軟糯嘅口感 入面仲有留心嘅芝士 配搭附沾點既煉奶 少少咸少少甜 味道非常豐富
🔹焦糖青蘋果鵝肝多士
成晚都最鍾意呢個菜式 多士入邊仲要有芝士粒