k11地鐵層有呢間高級版茶餐廳,裝修好亮麗,食物亦係有名廚Ricky調配。我地點左兩款食物再加$28配羅宋湯同飲品。羅宋湯係偏甜,帶微酸。入面都幾多料。祥仔脆脆豬扒飯($118)呢個招牌豬扒飯既豬扒同飯係分開上。首先豬扒既外表係金黃色,外皮炸到超級脆,而豬肉咬落去係非常厚同嫩滑,豬味濃郁! 而飯係配蕃茄汁,蕃茄汁甜中帶酸,汁中仲帶有新鮮蕃茄仔,非常開胃。祥仔呢到係將飯同豬扒分開上,咁樣可以令到豬扒保持住佢既鬆脆唔會咁快變「林」。鬆脆既豬扒配埋開胃鮮甜蕃茄汁,食起上黎特別好味!爵肉牛柳($178)我呢個係茶記鐵板餐嘅昇華版,有靚牛柳三塊,用左黑椒汁,牛味頗濃,作為牛柳當然無筋,咬落較為軟嫩。另外跟嘅係一大件薯仔,係平時西餐嘅薯仔幾倍咁大,幾特別~仲有粟米、炒雜菜,上面有一小片鵝肝醬,唔怪得知價錢都較高。最後飲品包正常檸茶檸水咖啡奶茶,我地就揀左一凍一熱檸茶。

我地點左兩款食物再加$28配羅宋湯同飲品。
羅宋湯係偏甜,帶微酸。入面都幾多料。

祥仔脆脆豬扒飯($118)
呢個招牌豬扒飯既豬扒同飯係分開上。

爵肉牛柳($178)
另外跟嘅係一大件薯仔,係平時西餐嘅薯仔幾倍咁大,幾特別~
仲有粟米、炒雜菜,上面有一小片鵝肝醬,唔怪得知價錢都較高。

最後飲品包正常檸茶檸水咖啡奶茶,我地就揀左一凍一熱檸茶。