JB Kitchen嘅前身係位於紅磡嘅JB cafe,而家搬咗去大角咀兼改埋名啦!上個禮拜第一次去幫襯先知私房菜要早啲book,所以今次訂返佢嘅主打——威靈頓牛柳,記得私房菜要早至少3日book呀!我都會寫埋上星期試嘅主菜😉餐廳唔大,上菜時間有時候比較耐,人手唔夠,食物水準好高👍🏻 無論係前菜定主菜,份量非常足料,主菜有沙律有湯,又有意粉或飯,我哋兩個人食都係叫一個主菜就夠,真係會飽住走,甜品都未必食得落🙈 價錢算係親民,幾抵食~唯獨需要改善嘅地方係booking 個system ,兩次打去就要我whatsapp 另一個電話號碼book,兩次都miss 咗booking😅今次第二次book咗威靈頓牛柳,whatsapp 明明都confirm咗,因為miss咗所以即時整返,等咗個半鐘先有,建議餐廳統一返個電話號碼,就冇咁易搞亂哂booking 🙏 P.S. 唔記得mark價錢所以唔寫😂📍威靈頓牛柳私心推介!外皮非常出色,有黑松露同類似嘅西班牙火腿,味道層次更豐富。牛柳肉質鮮嫩,鎖住咗肉汁,不過紫薯同蒜頭食得出唔係咁新鮮,所以冇食哂。佢哋嘅餐湯係非常值得讚嘅,今次個蜆湯嘅蜆

P.S. 唔記得mark價錢所以唔寫😂

📍威靈頓牛柳

私心推介!外皮非常出色,有黑松露同類似嘅西班牙火腿,味道層次更豐富。牛柳肉質鮮嫩,鎖住咗肉汁,不過紫薯同蒜頭食得出唔係咁新鮮,所以冇食哂。佢哋嘅餐湯係非常值得讚嘅,今次個蜆湯嘅蜆肉都幾多,依然同上次嘅蘑菇忌廉湯一樣夠濃味。同埋配咗蕃茄意粉,蕃茄香嘅味道突出,意粉都好好

📍印度燒春雞

上次冇得訂威靈頓牛柳,唯有試吓呢個。雞肉嫩滑,一啲都唔「鞋烚烚」,配埋個大蕃茄,更加juicy,另外配黑松露忌廉汁飯,唔知係食得好飽定點啦,我個人覺得有少少漏🤣 鍾意個意粉多啲

📍白酒雜茄蟹肉意粉

蟹肉味好濃郁,白酒嘅配搭令到蕃茄同蟹肉味更昇華~

📍熱朱古力

飲落燕麥奶味比較重,我自己幾鍾意

📍熱mocha

佢似返正宗mocha,比較帶出咖啡嘅原味,冇乜可可成分