2019-06-01
聽講元朗開咗呢一間新嘅雞煲,風平都非常之好,所以就同男朋友嚟咗呢一度食晚餐裝修都非常之新派,唔麻甩,菜式仲非常之多添裝修都非常之好,乾淨企理,冷氣有充足唔會有一大浸嘅雞煲味,連餐具呢都有誠意㗎!就算係着緊返工衫嚟呢度食嘢,都唔擔心會整污糟問老闆呢度係咪雞煲最好味,老闆竟然話樣樣都好味,咁我見周圍都有好多台嗌小菜食,所以我都嗌小菜啦呢個叫金榜孜然豬串骨($72)本身望到啲辣椒都有啲驚驚地,又見佢咁乾身唔知會唔會好鞋。點知食落去有幾香口喎,肉質仲要幾嫩下!不過略嫌比較淡,如果舊肉醃耐啲可能會更好味!黑松露炒北海道元貝( $108 )男朋友高度讚賞呢一味菜,佢話啲西蘭花有調味,唔係酒樓嗰啲白烚西蘭花,元貝又好大粒!呢碟就係我最鍾意食嘅金銀蛋莧菜($68)雖然啲莧菜唔夠嫩,但勝在金銀蛋夠多,而且好味。再加上調味控制得啱啱好,唔會太鹹,食得非常舒服一啲負擔都冇。所以成碟都比我食晒蜜桃脆蝦球($98)呢一味即係咕嚕蝦球,不過又真係有啲罐頭蜜桃喺度嘅。我都估唔到佢嘅黑頭咁大隻同埋咁彈牙!好評男朋友食完呢餐非常滿意,仲話下次同朋友食飯都要帶佢哋嚟呢間喎
裝修都非常之新派,唔麻甩,菜式仲非常之多添
呢個叫金榜孜然豬串骨($72)
黑松露炒北海道元貝( $108 )
呢碟就係我最鍾意食嘅金銀蛋莧菜($68)
蜜桃脆蝦球($98)