2023-09-05
日本返來無幾耐又想食和牛啦~ 😍網上見到本延鍋物主打日式涮涮鍋及壽喜燒,選用熊本黑毛和牛,一人一鍋,睇落肉質幾吸引。來到店鋪,裝潢行日式庭院風,以白色木系爲主,讓人感覺舒適悠閑☺️🍽️我地叫左兩個套餐,每個套餐配前菜、野菜拼盤、日本白米飯 (+ $15 升級烏冬),有4種湯底選擇:關東風壽喜燒、日式昆布上湯、昆布酸辣湯同木之芽柚子胡椒湯。我地揀左關東風壽喜燒同日式昆布上湯,關東風壽喜燒味道濃郁,日式昆布上湯可以食到和牛原汁原味。最後會有個抹茶蕨餅,口感軟糯煙韌😝✨黑毛和牛肉眼A5 $658睇個花紋已經覺得好靚,油花分佈均匀,食落牛味重,肉質軟腍,入口即溶,大大塊蘸日本生雞蛋,令到口感更加嫩滑,推薦必食!😚✨極上黑毛和牛 A4套餐 $438呢個比黑毛和牛肉眼A5瘦少少,但都好食,用左黑毛和牛西冷部位,脂肪及油花比例豐富,無論配邊個湯底都好食🤤
✨黑毛和牛肉眼A5 $658
✨極上黑毛和牛 A4套餐 $438