2021-11-04 48 views
平日收工約咗朋友去打邊爐🍲 銅鑼灣有間方便又就腳 環境又靚又懷舊既餐廳 最岩2個女仔打邊爐順便可以傾下計打下卡😆👍🏻 一入到餐廳裝修真係好有80年代feel😆 一坐低侍應就拎咗豉油配料比我地 仲好細心咁介紹招牌菜比我地👍🏻👍🏻我地先叫左個湯底 女仔緊係要美顏湯底啦😂 我地叫左冬甫雞湯美人鍋🤤 個湯底用成隻雞去煲 真係勁養顏侍應仲介紹可以未落火鍋配料先飲左個湯底先 真係好鮮甜呀! 🤤🤤 我忍唔住飲左2大碗 湯底入邊仲有啲竹笙、山藥、蟲草花、紅棗、娃娃菜成個湯底真係好足料😋😋我地仲叫左個海鮮拼盤、安格斯牛肉、牛胸爽、鵝肝墨魚丸、蔬菜拼盤海鮮拼盤有四隻鮑魚、六隻海蝦、兩隻聖子王全部海鮮都好新鮮 尤其係海蝦 好大隻好彈呀! 鮑魚同聖子王好鮮甜爽口😍安格斯牛肉+牛胸爽牛肉雪花紋好均勻 入口又好嫩 好重牛味👍🏻 餐廳竟然有牛胸爽 呢個部位比較少有 配埋安格斯牛肉一齊食帶出好香牛油脂既香味仲有d爽口🐂鵝肝墨魚丸因為我地怕食唔晒 所以叫左半份 墨魚丸好爽口彈牙 入面包住粒鵝肝 一咬落去有鵝肝嘅香味但又唔會蓋過墨魚丸 幾有趣幾夾蔬菜拼盤種類好多有粟米、蕃茄、娃娃菜、唐生菜、油麥菜 全部都好新鮮👍🏻最後仲

海鮮拼盤

安格斯牛肉+牛胸爽

鵝肝墨魚丸

蔬菜拼盤

最後仲有懷舊甜品 啫喱加花奶上面仲有把紙傘😆 另一個甜品係糖不甩 賣相非常吸引 錦鯉形狀嘅粉團 放落個湯底煮熟 再配埋砂糖花生碎椰絲 食落鹹鹹甜甜 又幾特別😝

整體黎講呢間打邊爐質素好高 下次可以約多幾個fd一齊黎食 試多d唔同既特色火鍋配菜😍😍
2021-11-03