2023-04-16
🍔高質juicy海景漢堡🍔-呢間漢堡大家都應該唔會陌生 因為佢係本港漢堡小店可以做到揚威國際成日上top burgers list嘅代表人物🤣 我記得由佢得灣仔一間鋪嘅時候已經不時會食佢😜 今次就去到位於尖吵咀嘅分店 可以一邊望住個海景 一邊食住好Juicy嘅漢堡😍-🍔The Gold Standard $178Honbo主打有兩款burgers 一款係厚切漢堡扒同smash burger 而呢款就係由兩大塊4安士厚漢堡扒組成嘅Burger😍 佢嘅肉扒外面焦香 入面仲有好多肉汁 多到好誇張 要小心食啲如果唔係成手都係😂 另外佢仲有夾埋芝士 酸青瓜 洋蔥 生菜同一大塊脆脆bacon 差啲兩隻手都攞唔實 好豐富😘-🍔Honbo 2.0 $168而呢款就係由4塊2安士肉扒組成嘅smash burger 因為薄啲 所以食到更加焦香😋 佢嘅包都好有心思 烤嘅時候用咗好多牛油 所以外層有少少脆 入面好鬆軟 同好重牛油香😛 佢同樣配上芝士 酸青瓜 洋蔥 加上自家製嘅sauce 絕對係大滿足 我地仲加點咗bacon 層次感滿滿😚-🍟Cheese Fries $58薯條偏粗身 比起其他連鎖店過江龍更勁嘅
🍔The Gold Standard $178
🍔Honbo 2.0 $168
🍟Cheese Fries $58
薯條偏粗身 比起其他連鎖店過江龍更勁嘅係 佢嘅芝士醬係由面而底都有架🤩 咁就唔怕食完面嗰一層就冇哂醬 加上佢熱辣辣 絕對係comfort food number 1😎
🐣Buffalo Wings $78
Buffalo汁完全唔手軟 落勁多 所以足夠包住雞翼😍 加上佢雞翼仲炸得好出色 外脆入面依然多汁 不過會有少少辣 不過同行另一個唔食辣嘅朋友都食得到🥵
🍋Ginger Lemonade $40
食漢堡點可以唔叫野飲 所以我地叫咗兩杯特飲 有呢杯自家製薑味lemonade 第一啖飲落去檸檬酸好出 不過再飲多幾啖個甜味又出返啲 仲有少少薑味會不經意咁走出嚟 整體好refreshing😎
🍎Apple Pie Iced Tea $40
呢杯都好出色 飲落真係好似食緊蘋果批 蘋果香同肉桂味都好重 但唔會太甜 唔錯🥳
📍#Honbo
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2602號舖