2021-07-29
自從轉左工黎到大角咀番工,基本上夜晚放工後都唔會再留係大角咀食,今晚難得約左好耐冇見嘅舊同事食飯吹水,不過係奧運搵下好西啦~ 今晚黎到奧海城二期嘅Nathanhouse,餐廳嘅入口比較隱蔽,不過絕對唔難搵,係大食代嘅側門或者戲院大堂隔離就好容易搵到~ 餐廳裝修精緻,環境清幽 晚市餐牌分左一人餐同二人餐,食物種類都非常豐富。一人餐甜品會比較多選擇,二人餐就會多左兩個小食/前菜~============================== 生蠔 $33/隻 經理同我地介紹今日番左一隻澳洲smoky bay嘅生蠔好新鮮,我地每人叫左隻試下~果然夠新鮮,海水味唔算重,值得一試! 雞胸藜麥沙律 & 南瓜湯 由於只可2揀1,我同女朋友每人揀一種試,南瓜湯幾creamy,雞胸好嫩滑唔鞋口,沙律夠fresh! 烤豬腩肉配紫蘇葉及生菜二人餐嘅其中一個小食,烤左嘅豬腩肉唔會好油膩,配埋生菜一齊食唔會熱氣 脆炸洋蔥圈伴香辣醬洋蔥圈炸得好鬆化,經理仲好細心咁介紹原來洋蔥圈用左黑啤炸,食落又真係食到黑啤味,特別又好食! 香草虎蝦意大利飯意大利飯香草味濃郁,creamy得黎又唔漏,冇得彈 香煎比目魚柳比
意大利飯香草味濃郁,creamy得黎又唔漏,冇得彈
比目魚柳煎到金黃色,賣相好靚,呢隻煮法用左西京燒,甜甜地搭配比目魚嘅鮮味,一流~
肉眼扒好大塊,個人比較怕太生叫左7成熟,安格斯肉眼扒肉味濃郁,一齊share食好滿足
Nathanhouse
📍大角咀海庭道18號奧海城二期1樓103號舖