2024-12-29
是日約朋友捐窿捐罅食午餐,就是去咗呢間日式石燒牛扒餐廳。餐廳是四四方方,坐到20人左右,枱上高架放有特製醬汁和多款調味料 — 黑胡椒、喜馬拉雅山玫瑰鹽、薑蓉、芥末醬和飯素,亦有提供紙巾,很貼心。我哋就喺門口部販賣機度點餐,俾錢,然後跟着店員安排座位。等食扒嘅時候,我哋去咗自助區,因為呢度嘅白飯、湯和沙律係任裝任食,大食嘅裝幾多飯都得,女士們愛健康嘅生菜椰菜沙律任食。湯就係白蘿蔔牛肉湯,足料所以濃味,好好飲喎!🐄🥩 八幡平招牌牛扒 (HK$125/270g). 店員一拎起張牛油紙,估唔到塊牛扒有咁厚咁大塊😮,仲聽得到的滋滋聲,見得到牛扒的燒熱油泡彈彈下!. 廚房處理得塊牛肩肉好好,所切牛扒時,已感覺到牛肉的厚度和軟腍度,食落好軟腍零根,似食緊牛柳扒咁正👍🏼.因為是塊靚扒,加少許黑胡椒,點少少醬汁已經好好食😋🐓🥩 日本産の地鶏扒 ($140/280g). 呢度除咗有牛扒之外,其實仲有豚肉和雞肉,估佢唔到呢?. 雞扒係來自熊本縣出產的走地雞,直送到香港,唔怪之得啲肉咁實淨又有啲彈牙,唔肥,好好味😋🐚 珍寶元貝 (扒餐+HK$15/一枚). 見到有呢個期間限定優惠,梗係要一人叫一枚,
🐄🥩 八幡平招牌牛扒 (HK$125/270g)
.因為是塊靚扒,加少許黑胡椒,點少少醬汁已經好好食😋
🐓🥩 日本産の地鶏扒 ($140/280g)
. 呢度除咗有牛扒之外,其實仲有豚肉和雞肉,估佢唔到呢?
🐚 珍寶元貝 (扒餐+HK$15/一枚)
. 見到有呢個期間限定優惠,梗係要一人叫一枚,當年尾獎勵自己辛苦咗成年啦~
. 同肉扒一齊上枱,真係好大隻,好厚肉呀
😮
. 面和底都燒到焦香就食得,鮮甜又肥美,好味😋
📌 提提你:此商場有2個入口,建議由祐民街扶手電梯嗰邊入商場會比較容易搵到此餐廳喔!