♡ 高CP值 情懷惹味家常小菜 ❤️ 金滿載 ♡-今日約咗幾位朋友一齊食飯就嚟到呢一間食家常小菜嘅餐廳🍝餐廳嘅食物款式好多同朋友仔都睇到眼花撩亂好彩老闆同員工都好熱情主動推薦唔同嘅菜式比我地☺️*現凡惠顧雞煲/烤魚 仲計人頭送一杯特飲🍹~ 😍 * 特飲大大杯 仲好好飲😍- ♡ 鹹魚雞粒炒飯 ♡ $42大大碟 好抵食同行有人好鍾意食鹹魚雞粒炒飯鹹魚夠晒鹹 雞粒亦都好新鮮☺️炒得好有鑊氣😍同行嘅朋友仔都食到停唔到口😍誠意推薦❤️-♡ 芥末八爪魚 🐙♡ $58我平時唔係好食芥末但都覺得好好食😋 八爪魚好彈牙 作為前菜真係啱晒~ -♡ 醉香鴨舌 ♡ $58呢個小食一上台就好快俾人清晒啦鴨舌勁入味鍾意食鴨舌嘅真係唔可以錯過~ -♡ 冰鎮話梅蝦 ♡ $58話梅蝦酸酸甜甜 勁開胃蝦🦐仲好鮮甜 ❤️-♡ 蜜椒金茨牛柳粒 ♡ $60牛柳粒簡直冇得彈😍炒得好香 入口勁鬆軟 好好食☺️-♡ 椒鹽鮮魷🦑 ♡ 鮮魷入口好彈牙 ~ 炸到熱辣辣、脆卜卜好好食😝😋加埋椒鹽 真係好邪惡呀😝-♡ 麻辣雞煲 ♡ $228 雞煲好有水準😍食落口啖啖麻辣香~❤️雞件數量好充足 雞肉滑嫩 吸哂麻辣汁既精華~~ -❥ 估唔
♡ 高CP值 情懷惹味家常小菜 ❤️ 金滿載 ♡

誠意推薦❤️
♡ 芥末八爪魚 🐙♡ $58

我平時唔係好食芥末
但都覺得好好食😋
八爪魚好彈牙 作為前菜真係啱晒~
♡ 醉香鴨舌 ♡ $58
呢個小食一上台就好快俾人清晒啦
鴨舌勁入味
鍾意食鴨舌嘅真係唔可以錯過~
♡ 冰鎮話梅蝦 ♡ $58

話梅蝦酸酸甜甜 勁開胃
蝦🦐仲好鮮甜 ❤️
♡ 蜜椒金茨牛柳粒 ♡ $60

牛柳粒簡直冇得彈😍
炒得好香 入口勁鬆軟 好好食☺️
♡ 椒鹽鮮魷🦑 ♡

鮮魷入口好彈牙 ~
炸到熱辣辣、脆卜卜好好食😝😋
加埋椒鹽 真係好邪惡呀😝
♡ 麻辣雞煲 ♡ $228

雞煲好有水準😍
食落口啖啖麻辣香~❤️
雞件數量好充足 雞肉滑嫩 吸哂麻辣汁既精華~~
❥ 估唔到小店既雞煲 水準咁高☺️
同朋友們都食得好滿足😝
而且性價比仲好高 下次一定要同屋企人你試吓佢嘅烤魚😋😋
#
⇢店鋪資料:
金滿載 (黃大仙)
黃大仙銀鳳街9號地舖
#

#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處

• 椒鹽鮮魷
  • 麻辣雞煲