最近經常留連旺角,所以都要成日喺附近搵嘢食。但係旺角食嘢好多都唔平,朋友話旺角MOKO Food court越嚟越高質,叫我一定要去試吓。今日嚟到發覺真係唔錯,有好多唔同種類嘅餐廳日本野,廣州野,泰國嘢,越南野,基本上都有,而且價錢都唔貴好多都係50至$70就有。而呢啲天氣咁熱又唔係好想食飯,亦都唔係好想食辣野,見到呢間越南野都好多人排隊望一望菜單,全部都係50至$70咋好抵呀而且見到人攞碗麵真係勁大碗仲大過我塊面。我哋一人叫咗碗麵,仲加咗兩款小食,一款炸蝦餅,另外一款牛油雞翼。都係加十零蚊但係兩款小食一啲都唔馬虎。呢度大部份套餐都有兩款size,一款正常一款加大。男朋友叫咗A餐差啲都食唔晒,而我叫B杯,我諗真係兩個女仔share都得。最欣賞佢呢度啲配菜全部都好出色洋蔥夠多而且湯底一啲都唔油膩,仲可以自己加辣椒同青檸生牛肉呢碗標明用安格斯牛肉,牛肉份量都唔少而且快快都好大塊唔係一啲碎牛肉,呢個價錢來講絕對要返嚟再食。而且呢度啲小食都好出色,炸牛油雞翼就算係兩隻都即叫即炸,就黎旁邊擺盤都用翡翠苗而蝦餅我覺得仲好食過泰國鋪頭嗰啲,好彈牙。大大塊,夠脆唔油。依間野真係絕對係高CP

2019-07-16
Type of Meal