2018-12-02
經過寶琳,去新都城咖啡灣食個Tea 先,3:00 來到又有Tea set Menu 又有Lunch Menu選擇真好。芝士火腿奶油飛鏢$36跟一杯熱檸檬錫蘭紅茶,同一般飛碟不同,個麵包較薄身,還配了忌廉炒蛋,沙律菜同薯餅。好超值。點了煙三文魚沙律,我選了凱薩沙律醬,朋友又想要胡麻醬,店員好體貼,兩個也給我們。另外點了炸雞薯條$102,炸粉用了麵包糠,外層好鬆化,雞肉炸得非常脆 而且灑了很多芝士粉😁,最特別的是有3款醬汁 ,最愛特色的草莓醬 ,仲有泰式辣醬和蜜糖芥末 。最後點了甜品,石板街朱古力waffle 半份$52,Waffle是即製的,熱辣辣心形夠窩心,再加上棉花糖糖粒同朱古力雪糕 ,飲品叫多個熱的熱帶水果茶$48,見到用了名牌茶包TWINING ENGLISH BREAKFAST TEA,已藉回票價,生果有草莓,藍莓,提子,足料呀!
心形夠窩心,再加上棉花糖糖粒同朱古力雪糕 ,