2021-07-19 380 views
因為趕住返屋企繼續開工,喺返屋企途中用Foodpanda 落order 買鍋貼套餐,揀咗10隻招牌鍋貼,泡菜,花枝丸湯同凍豆漿。到步同大細眼收銀阿姐講係拎網上order, 惡夢就開始。個阿姐大大聲話我無揀鍋貼,問我係要咩(問得即係比我啦,唔係問我要咩鍋貼做咩?)我咪答招牌10隻,跟住就再鬧話我無揀可以唔比我,好彩我親身嚟 拎,咪送貨係唔會比。我諗住好心話佢知我係有揀,唔係比唔到錢(有用過foodpanda嘅人都知揀唔齊嘢去唔到比錢個畫面),跟住佢又鬧話唔會理foodpanda點,呢家張單無可以唔比鍋貼我。咁我就同佢講話鍋貼可以唔要,我亦會同foodpanda講返,不過叫佢態度好啲,同埋佢都可以同foodpanda講返有問題,個阿姐就再鬧話唔會同foodpanda講(咁佢哋做咩join人哋個app?), 係我無揀,係我揀得唔好!最後有個態度好些少嘅店員嚟調停,我亦表示可以唔要嗰10隻鍋貼,唔想要10隻鍋貼係咁比人鬧,嗰個哥哥仔亦話唔好意思叫我同foodpanda講返。大佬,唔係貪快真係唔想食你囉,嘢又唔係好食,仲要無啦啦係咁比人鬧,foodpanda有bug唔奇,但唔好比鍋貼我又要鬧我呀,呢間嘢大家幫襯小心比人鬧呀!
2021-07-19
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$47.5 (Dinner)