2018-08-30 264 views
今日落超級大雨,約左朋友來到登打士廣場的Infinity Workshop Café,記得之前有一次想黎食晚餐,但因為無book枱又full house左,所以無得食,今日下午黎,人唔算太多,可以坐耐少少,順便避一避雨。5樓全層都係,一出電梯就見到好優雅的門面,而我地亦都被安排坐左在窗口面,餐廳人唔太多,店員都只有3個,又要下單又要烹調又要傳菜又要結賬又要執枱,忙得很,但一見我地揮手,就立即示意,服務態度好好。因為好肚餓的關係,我地叫左兩客小食,兩客意粉同2杯飲品。所有食物都係即叫即煮,餐牌上都寫明要等20分鐘,所以會不時聽到 “DUDU”聲,食物便上枱了,夠哂熱。小食我地叫左蜜糖雞翼同黑松露芝士帶子焗啡菇,蜜糖雞翼份量多,係單骨的,食落方便,雞翼炸得脆,有蜜糖在面,唔覺得熱氣。黑松露芝士帶子焗啡菇,超有驚喜,啡菇好大好厚身,烤得好香,夠juicy,配上黑松露芝士,好惹味,而帶子都好鮮甜。主食就叫左黑松露油炒鮮帶子虎蝦意粉,非常足料,有3隻帶子一隻蝦。意粉非常香,有少少油潤及濃郁的黑松露香。帶子鮮甜多汁,虎蝦大而甜,意粉軟硬度適中,有用埋蘑菇炒,口感好好。而忌廉明太子三文魚意粉好靚,好
蜜糖雞翼

黑松露芝士帶子焗啡菇
黑松露油炒鮮帶子虎蝦意粉
而忌廉明太子三文魚意粉好靚,好好味,明太子忌廉汁唔會多到好似飲湯咁,我鍾意,煙三文魚砌成一朵玫瑰花,靚,忌廉香滑,配明太子和煙三文魚的鹹鮮,又係一碟好好口感的意粉。
忌廉明太子三文魚意粉
因為無抹茶粉,所以揀左睡美人,清清地,有攪伴左的棉花糖,方便飲用。
睡美人
2018-08-29
$250 (Lunch)
蜜糖雞翼
黑松露芝士帶子焗啡菇