2020-06-13 125 views
係天氣下晝好熱嘅情況下,2個人入咗去呢間龍城冰室試吓嗰個下午茶,首先講下午茶餐牌非常之多元化,有得雙併,例如炸髀拼沙律,又可以炸髀拼炸髀,蓮藕餅都有,炒粉麵飯焗飯,炒滑蛋奶油豬乜都有,我就嗌咗個XO醬楊州炒飯,再加多個常餐薑絲牛肉米粉,炒蛋奶油豬,都係嗌凍檸茶,先講個性價比,好高,楊州炒飯好大碟,簡直係午餐嘅份量,因為有啲茶餐廳其實下午茶份量係好少嘅,所以呢樣嘢已經值得一讚,都炒得夠鑊氣,飯炒得夠乾身,粒粒分明,仲要夠晒足料,蝦同叉燒都夠多,唔算好辣,個米粉方面,薑味幾夠,湯算幾清,牛肉都好味,最緊要一樣野係夠晒熱辣辣,因為有陣時食啲湯粉麵只係暖,會大大扣分,凍檸茶水準亦相當唔錯總括來講喺銅鑼灣呢個咁繁忙嘅地方,呢度係個唔錯嘅茶餐廳