2018-12-23 47 views
今日出左尖沙咀行街,行到廣東道Apple店附近有棟大廈有好多姐姐介紹自己餐廳,同友人見好耐都冇食過茶記,又見星期五其他地方難搵位,於是便黎到7樓這間六合小廚試下。原來呢間茶仔有做早餐的,都唔算好貴,可惜唔係係呢頭返工!除了有普通茶仔食到既飯外,仲有車仔麵、燒味、雞煲食,食物幾多元化。因為我跟友人好耐冇食燒味的關係,於是點了燒味飯、海南雞及一個小菜試試!燒腩仔叉燒飯($54),叉燒燒得個邊脆脆地,半肥瘦既肉,岩哂我食!燒腩仔個皮脆卜卜,而個飯亦加左色,唔會好dry!海南雞飯套餐($60),呢個餐有飯有例湯,飯係平時海南雞飯的油飯,雞肉嫩滑,配埋附有的醬汁一齊食更惹味!薑蔥鯇魚腩煲($98),上菜仲係熱辣辣沙沙聲,魚腩跟以往出面食的不同,大大舊多肉!味道剛剛好,用黎送飯一流!燒味飯同海南雞飯+$7可以有凍飲!呢個價錢夜晚係尖沙咀食飯黎講都OK!而且餐廳其實都多內地人同其他國籍既客人,係一間唔錯既的茶餐廳!

燒腩仔叉燒飯

燒腩仔叉燒飯
例湯

薑蔥鯇魚腩煲
薑蔥鯇魚腩煲

燒味飯同海南雞飯+$7可以有凍飲!
2018-12-21
$110 (Dinner)