2019-10-02
上個星期,去完西貢食Brunch, 今個星期帶大家去返啲熱鬧啲嘅地方啦。今次我就去左位於麥花臣球場對面的餐廳, Pause It. 餐廳環境時尚簡單,就好似名一樣,係繁忙的都市中找一個地方暫停一下(Pause It)放鬆緊張的都巿腳步.食物飲品方面, 我同朋友就揀咗一份雞肉牛油果意大利飯同一份凱撒沙律 野飲就叫咗店鋪推介的芝蔴鮮奶拿鐵.先講一下份雞肉牛油果意大利飯 份量不多, 味道還好,但意大利飯硬左少少.對於男仔黎講會少咗啲。 凱撒沙律 個人覺得比意大利飯好食 可能我本身鐘意食嘅關係 hahahaha 味道正常發揮 因為沙律好難特別出色 亦都好難好差 如果太差的話 個間餐廳一定唔洗再去. 講完題外話,講返杯竹炭鮮奶咖啡, 拉花幾靚,本身有啲期待,點知一飲味道就好似飲緊芝蔴糊咁,雖然味道唔差,但芝蔴味蓋過左鮮奶拿鐵味,大失所望,鐘意飲芝蔴糊但抗拒咖啡嘅朋友,可以試試.整體嚟講, 地方不大, 餐廳始終坐落於旺角,地方難免細左少少,但坐係bar枱望住出面條街啲人行來行去,感覺悠閑,好似活於另一個世界般,有興趣嘅朋友記得預少少時間等候。
凱撒沙律 個人覺得比意大利飯好食 可能我本身鐘意食嘅關係 hahahaha 味道正常發揮 因為沙律好難特別出色 亦都好難好差 如果太差的話 個間餐廳一定唔洗再去. 講完題外話,講返杯竹炭鮮奶咖啡, 拉花幾靚,本身有啲期待,點知一飲味道就好似飲緊芝蔴糊咁,雖然味道唔差,但芝蔴味蓋過左鮮奶拿鐵味,大失所望,鐘意飲芝蔴糊但抗拒咖啡嘅朋友,可以試試. 整體嚟講, 地方不大, 餐廳始終坐落於旺角,地方難免細左少少,但坐係bar枱望住出面條街啲人行來行去,感覺悠閑,好似活於另一個世界般,有興趣嘅朋友記得預少少時間等候。