2022-01-11
呢間餐廳簡直係鬧市中的綠洲一樣🍀好難想像到一出北角地鐵站會有一間咁隱世嘅餐廳位於十字路口中央,入到去直頭有種與世隔絕嘅感覺🥰成間餐廳得十幾個位,得兩個日籍廚師,一個日籍侍酒師同一個staff加埋四個人,就係咁多。以小店嘅形式去經營Fine Dining,一啲都唔簡單👍🏻———Menu方面,夜晚而家得一個Menu $980Assorted Appetiser French Onion SoupSea Urchin Pasta / Spanish Red Prawn PastaWagyu Tenderloin Steak / Wagyu Sukiyaki Melon Blancmange———每一樣野都係呢度嘅Signature。個人覺得做法比較特別嘅係個牛肉他他同洋蔥湯。畢竟海膽,紅蝦意粉同和牛呢類型嘅菜式好多地方都食到。但當然,每道菜都做得好出色😋當去到最尾以為個甜品係hea你嘅時候,佢又比到種好特別嘅感覺你,絕對將成個晚餐再昇華🌟
———
Menu方面,夜晚而家得一個Menu $980