2020-12-09 39 views
某日經過彌敦道,見到地面落樓下有間串燒店就落咗去,入面嘅氣氛同燈光有啲似日本嘅居酒屋🏮 周圍亦有日本風嘅擺設~ 疫情下冇得去日本嚟呢度感受下日本氣氛都唔錯😂 店內亦都幾熱鬧,好多人一路食串燒一路傾計,成個氣氛都好舒服😌講返食物先,舖頭賣嘅係Chinese d嘅串燒,亦係我最鍾意嘅味道😙蒜蓉韓國蜆 $38呢個超抵食~ $38有呢一個份量真係好驚喜,起碼最少有15粒😱 蜆肉嘅面鋪滿蒜蓉,食落好重蒜香味,而且蜆肉冇沙,味道都鮮甜😎 孜然蒜蓉茄子 🍆 $38燒茄子係我必食嘅item~ 而佢亦燒得好出色😚好多時串燒店燒茄子都會用極多油去燒,好易食到成口油,但呢間完全唔會😌 茄子燒得軟熟得來亦唔會好油膩,茄子皮亦都冇燒燶茄子,而且鋪滿大量蒜蓉、蔥等調味料令到茄子超入味😋 首推~ 而且性價比好高,$38就食到原條茄子!蒜蓉金菇 $28呢個又係超重蒜蓉同牛油味,又係食到停唔到口🤪 串燒肉類我亦都推介頂級牛小排 $48,肉質燒得啱啱好,咬落去有牛肉味而且肉汁豐富😙 食得出食物嘅質素唔錯~燒雞腎 $12燒滷水大腸 $28燒雞心 $16總括所有串燒都燒得啱啱好,唔會唔熟或者過熟,而且唔會燒得好乾身😙 食物仲

蒜蓉韓國蜆 $38

孜然蒜蓉茄子 🍆 $38

蒜蓉金菇 $28
呢個又係超重蒜蓉同牛油味,又係食到停唔到口🤪

燒雞腎 $12
燒滷水大腸 $28
燒雞心 $16
總括所有串燒都燒得啱啱好,唔會唔熟或者過熟,而且唔會燒得好乾身😙 食物仲有孜然粉味,配肉類一流😋 雞心雞肝呢啲內臟亦都應有盡有,好食😋

整體我哋都超滿意~ 性價比真係超級高,食咗22樣嘢都係每人二百幾蚊,而且環境真係好適合朋友聚會,唔使驚限時然後又要轉場傾偈,下次亦都會再去😙