2023-02-14 27 views
今日想同大家介紹一間走復古格調嘅高質漢堡包店「Exotica Gelatea 」🎭 店舖位於銅鑼灣時代廣場對面,室內掛有經典油畫同歌劇院裝飾,加上Opera Music襯托下,氣氛別樹一格!食物方面,店鋪採用新鮮優質食材,細膩嘅醬汁調味配搭,大大個美式漢堡,同大大塊和牛扒,絕對係只可以用「好好食!」呢三個字嚟形容😋🍔Cauldron Burger 古代漢堡 純牛肉手工漢堡配上獨家秘製醬汁,微酸微辣,替味覺帶嚟新衝擊,新感受!🍔Wagyu Burger 和牛漢堡和牛煎得焦香嘅同時依然保留住肉汁,加上厚厚嘅蕃茄、生菜同鬆軟嘅麵包,美食大合奏喺口中奏出動人嘅旋律🎶🥩Grilled Wagyu Steak 和牛肉眼扒和牛扒一放上枱已經聞到陣陣Rosemary 同蒜香味。和牛燒得啱啱好,大廚控制火候拿捏得準,切開入面仲係非常粉嫩。香濃肉汁加上精心調味,完全可以滿足挑剔嘅味蕾。飲品方面亦絕不馬虎,Iced Matcha Latte 用真正抹茶粉沖調,濃郁又回甘;Iced Coconut White 係咖啡、椰子水及椰奶以黃金比例調製,坊間少有!餐廳叫「Exotica Gelatea 」當然Gela

🍔Cauldron Burger 古代漢堡

🍔Wagyu Burger 和牛漢堡

🥩Grilled Wagyu Steak 和牛肉眼扒

餐廳叫「Exotica Gelatea 」當然Gelato 係佢哋嘅賣點啦!雖然我已經諗定要食邊款雪糕,但係今餐我已經完全地陶醉喺漢堡同和牛嘅懷抱,下一次,我一定會專程再去品嘗店舖特別嘅Gelatos! 🍨
Cauldron Burger 古代漢堡
Wagyu Burger 和牛漢堡