2013-11-09
在朋友推介下,和老同學一行四人到這間旺角樓上Cafe聚舊。Cafe在地鐵站附近,不太難找。等上菜時,店員拿了兩個遊戲給我們玩 ... 籃球機與碰碰車 (也不知是不是這樣叫)。店內其實還有其他大路的board games,仲好新淨,不過我哋幾個想傾多啲計,所以無攞嚟玩。我哋叫咗四人餐,等咗兩三個字左右,前菜便上枱了。這盤沙律感覺好清新,仲好多菜同蕃茄,好足料。主菜揀咗炸蠔丼 (沒拍下餐牌,所以食物名都不記得了),感覺還好,粉厚咗少少,不過啲滑蛋就好正。另一碟主菜係炒野菜,味道對我來說比較濃,同學覺得好好味,我就prefer前菜個沙律多啲。另外仲有一碟小食拼盤,有章魚餅,大薯條,炸洋蔥等等,全部熱辣辣同埋好香口 (好食過啲炸蠔 =.=),可惜有8張相上限,所以唔upload了。最後意猶未盡加咗四十蚊試佢個扇貝,味道ok,除返開都係每人十蚊,好扺。餐飲叫咗熱朱古力,居然有隻貓公仔@@食晒所以嘢,當然唔少得甜品!選擇唔算少,份量賣相都ok wo,雪糕球下面有啲cereal,口感幾特別。總體而言,上菜速度同味道都ok la,又食又傾坐咗接近三個鐘,都無俾人趕,又無俾人黑面,下次想搵地方同朋友吹水
等上菜時,店員拿了兩個遊戲給我們玩 ... 籃球機與碰碰車 (也不知是不是這樣叫)。店內其實還有其他大路的board games,仲好新淨,不過我哋幾個想傾多啲計,所以無攞嚟玩。 我哋叫咗四人餐,等咗兩三個字左右,前菜便上枱了。這盤沙律感覺好清新,仲好多菜同蕃茄,好足料。 主菜揀咗炸蠔丼 (沒拍下餐牌,所以食物名都不記得了),感覺還好,粉厚咗少少,不過啲滑蛋就好正。 另一碟主菜係炒野菜,味道對我來說比較濃,同學覺得好好味,我就prefer前菜個沙律多啲。 另外仲有一碟小食拼盤,有章魚餅,大薯條,炸洋蔥等等,全部熱辣辣同埋好香口 (好食過啲炸蠔 =.=),可惜有8張相上限,所以唔upload了。
最後意猶未盡加咗四十蚊試佢個扇貝,味道ok,除返開都係每人十蚊,好扺。 餐飲叫咗熱朱古力,居然有隻貓公仔@@ 食晒所以嘢,當然唔少得 甜品!選擇唔算少,份量賣相都ok wo,雪糕球下面有啲cereal,口感幾特別。 總體而言,上菜速度同味道都ok la,又食又傾坐咗接近三個鐘,都無俾人趕,又無俾人黑面,下次想搵地方同朋友吹水可以再嚟。
埋單每人九十幾,唔算平,不過可以坐咁耐,又叫咗咁多嘢食,計返都抵嘅。
Other Info. :
收銀櫃台隔離擺咗個飾物櫃,有啲夾嘅耳環平到只係十蚊對,男女款都有,同學們齊齊買咗幾對玩吓。