2024-07-30
最近發現喺旺角百寶利有間勁有情調嘅西餐廳,環境一流,食物同飲品都不錯,推介俾大家~洒方面,我地試左signature嘅J.Moon cocktail同埋Lyra cocktail。J.Moon真係好靚,激發左我嘅少女心,不過呢個酒味就偏重。另一杯Lyra主要係用柚子同埋蘋果汁調製出嚟,幾好飲。小食方面,我地就叫左炸蠔同埋Baked Sausage Platter。炸蠔有8件咁多,點嗰醬之後有加分~另外Sausage Platter份量都好多,上面又舖芝士,每條香腸都熱辣辣又Juicy,不錯!主食方面,我地叫左海膽鮮蝦管意粉同埋黑松露帶子意粉。黑松露意粉個醬汁夠Creamy,意粉同帶子口感都唔錯。另外開膽意粉偏向濃味,海膽嘅鮮味都幾出。總括而言,全部嘢食嘅份量都好多,小鳥胃嘅朋友要注意啦,或者可以叫多幾位朋友一齊去~~