呢間餐廳嘅裝修真係好喜歡🤍 簡約得來又有種異國大宅既感覺😍 中間既一條旋轉樓梯 🚡地板嘅瓷磚🧿甚至望出去嘅風景🏞 都有一種去咗旅行嘅感覺 餐廳主打地道嘅墨西哥家庭菜 嬤嬤既傳統味道👵🏻 口味實而不華好道地👍🏻呢個價錢 略嫌Portion 可以大份D🌝⭐️ Tacos de Lengua 🌮墨西哥菜梗係要食Taco 啦🥰烤過嘅牛舌帶點焦香🐮 青檸汁加上Salsa Verde非常清爽開胃🍋 只係只有三塊份量比較少⭐️ Birria 🥩呢個係墨西哥傳統醬汁煮牛面頰🍖配上Tortilla 一齊食🫓 牛肉煮得好淋 醬汁味道好濃🤎有點似更多香料版嘅肉骨茶🌿 跟上蕃茄Salsa配搭可以中和點點油膩🍅⭐️ Churros 💛炸得金黃香脆😛 焦糖醬同埋面頭嘅肉桂糖甜度恰到好處🍮 真係令人欲罷不能😚⭐️ Horchata 🧋又係一款墨西哥家常嘅飲料🤩味道似有胚芽同香料嘅好立克🤨 食完飯飲有點點甜
Tacos de Lengua

⭐️ Tacos de Lengua 🌮