2023-11-29
紅磡土瓜灣係我經常去嘅地方,依家紅磡好多地方到市區重建,靚咗好多,土瓜灣一帶仲多咗好多Cafe,茶社,各式各樣嘅嘢食。🗻啱啱上個月去完富士山,實在好懷念富士山每一個地方,每一樣東西,竟然今日比我喺呢度見到一間茶社係富士山主題!吸引到我行入去買返杯飲品同蛋糕!舖頭嘅裝修都好精緻,好似置身喺富士山茶社中!🐝🍋蜂蜜蘆薈檸檬蜂蜜味好濃厚,亦都飲到檸檬嘅酸味,加埋蘆薈粒好清新又有咬口,我叫咗少甜走冰都冇影響到佢嘅味道!☕️仙草凍奶茶用咗伯爵茶做底,伯爵茶嘅味道好香,奶又唔算落得太多,所以飲落去唔會覺得好膩。加埋仙草喺裏面好冰涼爽。🍰柚子芝士蛋糕柚子味好香,芝士味好滑又香!口感一流!🍌香蕉合桃鬆餅鬆餅嘅質地好特別,咬口煙煙韌韌,唔似一般嘅鬆餅!香蕉味好香,合桃粒又有咬口,好食!🗻御來光茶社📍土瓜灣馬頭圍道63號啟岸地下17號舖(黐住193 Cafe隔離)
🐝🍋蜂蜜蘆薈檸檬
☕️仙草凍奶茶
🍰柚子芝士蛋糕
柚子味好香,芝士味好滑又香!
口感一流!
🍌香蕉合桃鬆餅