2018-05-02
今次同媽媽嚟試下呢間西餐,之前其實已經想食好耐架啦,見今次行開呢頭就順便食埋!8點幾嚟到唔使等位,餐廳亦唔算多人,睇完餐牌覺得2人餐唔係好啱食,所以都係決定叫普通dinner set,叫咗:德國脆皮鹹豬手配龍蝦湯,另外仲有個黑松露牛柳粒意大利飯,加錢要埋凱撒沙律同牛角包,餐飲就係檸檬生薑茶同英式奶茶。首先係餐湯,媽媽叫嘅龍蝦湯最怕唔夠熱會腥,呢度就唔會啦,夠晒熱,而且都會有2-3粒龍蝦肉,仲有一碗係薯仔蓉湯,我就覺得幾好飲,唔會話得個鹹字,我食到有少少薯仔蓉嘅質感添!牛角包幾高質,好香牛油味,我媽媽驚太肥所以俾埋佢果份我。凱撒沙律,跟餐來講算大碗,2個人食好夠,大碗啲都驚食唔晒!到咗主菜部份,黑松露牛柳粒意大利飯先來,聞到微微嘅黑松露味,個汁調得唔錯,不過個人認為配牛柳粒就唔係好match,牛柳粒太淋。反而面頭嘅芝士片幾咸香。至於德國脆皮鹹豬手,好大份呀!一嚟到已經覺得食唔晒,旁邊亦跟咗啲沙律菜同薯仔。豬手皮好脆,肉質幾嫩,啖啖肉,可以配上芥末醬或蒜蓉汁會更惹味。我自己就鍾意食佢嘅沙律菜,可以消除咗食咁多肉嘅飽肚感。不過真係太大份,我哋2個人都食唔晒咁多嘢!飲品方面,英式奶茶原來只係茶
牛角包幾高質,好香牛油味,我媽媽驚太肥所以俾埋佢果份我。
凱撒沙律,跟餐來講算大碗,2個人食好夠,大碗啲都驚食唔晒!
飲品方面,英式奶茶原來只係茶包再加啲奶咁,無我想像中嘅感覺,反而我媽媽嘅檸檬生薑就唔錯,雖然都係茶包,不過加咗幾片檸檬都幾香同可以消滯。
整體黎講,食物份量大,性價比高,侍應服務周到。不過飲品方面可以加以改善,另外燈光方面亦可稍為改進,有些位置會太暗,有些又會被白光射到,建議用黃光可以柔和點。