ɪᴛ'ꜱ ᴀʟʟ ᴀʙᴏᴜᴛ ʜᴀᴘᴘɪɴᴇꜱꜱ ξ( ✿>◡❛)香港咖啡店時間,今日去咗九龍灣,呢度屬於鬧市中嘅綠洲,被好多綠色植物包圍,有好多可愛嘅仙人掌,可以好悠閒地喘一口氣,呢度屬於戶外空間,最好揀天氣好嘅時候,嘆嘆啡先 ~☕️Iced Americano $30🤎ʙʀᴀᴢɪʟ ꜱᴀɴᴛᴏꜱ, ᴄᴏʟᴏᴍʙɪᴀ ᴇxᴄᴇʟꜱᴏ, ᴇᴛʜɪᴏᴘɪᴀ ꜱɪᴅᴀᴍᴏʀᴏᴀꜱᴛ ʟᴇᴠᴇʟ :ᴍᴇᴅɪᴜᴍ ʀᴏᴀꜱᴛᴛᴀꜱᴛɪɴɢ ɴᴏᴛᴇꜱ:ɴᴜᴛᴛʏ, ʙᴏʟᴅ, ᴀʀᴏᴍᴀᴛɪᴄ, ᴍᴇᴅɪᴜᴍ ᴀᴄɪᴅɪᴛʏ貫徹Nutty豆的風格,記住要攪拌均勻,初初偏酸大少少澀,攪拌之後就會飲得出焦糖同朱古力香氣,由於Iced Americano 加咗冰塊,濃度比較低,苦度感覺會變得弱咗,所以整體好容易入口,即使我偏向果香風,呢杯大部份人都啱飲,如果配奶啡應該仲適合!Ⓒⓞⓛⓓ ⓑⓡⓔⓦ另外亦都叫咗一個冷萃咖啡,使用同一隻豆,風格就略有不同,黑朱古力味非常重,低酸低甜中苦,Body略厚,我自己幾喜歡!🍝蒜香欖油鴨胸意粉 $78 ($68 VIP)意粉方面超級惹味,加咗橄欖油同大量黑椒調味,鴨胸超
ɪᴛ'ꜱ ᴀʟʟ ᴀʙᴏᴜᴛ ʜᴀᴘᴘɪɴᴇꜱꜱ
ξ( ✿>◡❛)

☕️Iced Americano $30

ʀᴏᴀꜱᴛ ʟᴇᴠᴇʟ :ᴍᴇᴅɪᴜᴍ ʀᴏᴀꜱᴛ

Ⓒⓞⓛⓓ ⓑⓡⓔⓦ

🍝蒜香欖油鴨胸意粉 $78 ($68 VIP)
意粉方面超級惹味,加咗橄欖油同大量黑椒調味,鴨胸超級肥美,平時鴨胸超級鹹,但呢度嘅鴨胸偏鹹,但單食都可以接受。
另外有沙律菜墊底,可以中和整體油膩感,仲有黃青紅椒,增加色彩之餘,仲增加風味,要讚份量勁多,一個人一定食唔晒!

🍫甜品
朱古力巴斯克蛋糕 $58 (VIP$48)
蛋糕🍰表層是我最鍾意嘅朱古mouse,使用黑朱古力,甜度適中,底層巴斯克蛋糕非常幼滑,散發浸浸芝士香氣,2者配合都夾,yummy!

✨原來可以join VIP ,價錢抵好多,可惜我唔係住附近☕️仲有咖啡渣可以免費拎,超環保!
💚呢度環境真係好優美,不過記住防蚊!(笑)🦟

#HAPi x YMS Cafe (零碳天地) (九龍灣)
📍九龍灣常悅道8號零碳天地地舖
  • 朱古力巴斯克蛋糕