2017-06-22 137 views
今日相約左幾位友人到旺角聚一聚,想揾地方据下扒,友人推介近油麻地有間店舖也有生蠔食的,我都想試下有優惠價 $130/6只,又幾抵wow(平均唔洗 $22只),order 埋個二人餐先生蠔拼盤(左起小珍珠/塔蒂蠔/法國芬大奇生蠔),生蠔肉質爽嫩、有豐富的海水味,食完每隻生蠔,在口腔來充滿餘韻頭盤可三選二,我們選了青蘋果鵝肝多士及迷你芝拼盤,鵝肝多士口感特別,第一次夾着青蘋果一齊食,帶點爽脆的感覺醬燒原未豬肋骨,豬肋骨烤到剛剛好,配上BBQ醬一流澳洲牛柳扒,點了八成熟,有濃濃的牛柳味,友人喜歡的,又因烤得剛好沒有血水,一流~~~甜品絕不馬虎,士多啤梨雪糕球用上 Dreyer's 的品牌,帶點果肉一杯凍香濃朱古力配上忌廉,簡直係一種享受

生蠔拼盤

前菜

凱撒沙律

醬燒原未豬肋骨,豬肋骨烤到剛剛好,配上BBQ醬一流

澳洲牛柳扒

意大利奶凍  &  Dreyer's雪糕

一杯凍香濃朱古力配上忌廉,簡直係一種享受

凍朱古力
2017-06-21
$260 (Dinner)
生蠔拼盤
澳洲牛柳扒