2021-10-24 140 views
今日嚟咗呢一間唔錯嘅西餐廳,幫妹妹慶祝生日。間餐廳喺旺角好方便,仲有三層。好彩有book定位,唔係都未必咁快可以入到座。Starter 前菜⭐️一口炸雞 炸雞好香口,炸粉落得唔算多,裏面啲雞肉好嫩,仲要好多汁👍🏻⭐️芝士焗大啡菇依個前菜好有驚喜!原本我以為淨係食到芝士香味,點知內有乾坤!中間夾咗個酸辣嘅泡菜醬,即刻令到成個菜好特別,而且好開胃。Side Dishes 配菜⭐️番薯薯條 番薯薯條炸到金黃酥脆,外酥內軟,而且本身返薯條都甜甜地,就咁齋食都好好味😋⭐️糖醋糖心蛋糖心蛋嘅賣相好靚,一開始真係唔捨得食🤣 酸酸甜甜,滑嘟嘟,蛋味好濃郁。Main Dishes 主菜⭐️美國牛腰扒 8 Oz 配 牛肝菌汁牛腰叫咗五成熟,真係啱啱好😋 切開少少紅,肉質好滑嫩,食落口牛味好濃。而且個牛肝菌汁好出色,令到嘅肉味更加香濃。⭐️西班牙海鮮飯 依個飯好足料,海鮮材料包括蝦、帶子等等都大大隻,而且好新鮮🤤 飯嘅濕潤度啱啱好。Cocktails 雞尾酒⭐️Yuzu Blossom 好清新嘅一杯雞尾酒。酒面落咗一個打咗嘅蛋白,所以飲落口感覺好滑。⭐️Pinky 妹妹就叫咗依一杯雞尾酒。酒味比我嗰杯濃,甜甜地,有濃濃嘅荔
今日嚟咗呢一間唔錯嘅西餐廳,幫妹妹慶祝生日。

Starter 前菜
⭐️一口炸雞
炸雞好香口,炸粉落得唔算多,裏面啲雞肉好嫩,仲要好多汁👍🏻

一口炸雞

Cocktails 雞尾酒
⭐️Yuzu Blossom

Yuzu  Blossom

⭐️Pinky
妹妹就叫咗依一杯雞尾酒。酒味比我嗰杯濃,甜甜地,有濃濃嘅荔枝味,好適合女仔飲。

Pinky

Dessert 甜品
⭐️Hot chocolate brownie 布朗尼配雪糕
甜品跟暖暖地嘅鐵鍋上,布朗尼朱古力味好濃,加埋個朱古力雪糕食,真係雙重享受🤤
鍾意食朱古力嘅朋友千祈唔好錯過!
布朗尼配朱古力雪糕

Type of Meal