2019-08-31 98 views
今日係shoping day ,同友人行到好攰個地方坐下girls talk. 友人建議去朗豪坊i creameria cafe. 星期六下午4點幾都full full 地 ,商場出面就有好多位,不過我地見係吸煙區同埋4點太陽幾都好曬決定都係坐入面。等左一陣終於有位,不過靠玻璃那邊西斜,都係曬曬地同好熱。我地叫左個set share 日本宇治抹茶海綿卷輕食。紅豆大大粒,白玉丸子本身無咩味但配埋紅豆甜甜地好煙韌。 栗子蓉好香濃既栗子味,將栗子蓉加埋雪糕原來好match! 不過明顯地 友人唔識得欣賞。雪糕我地就選左兩溝,牛奶和抹茶味。牛奶味香濃滑滑,而抹茶則甘苦。抹茶獨特之處在於茶香中帶點甘苦,而牛奶味較甜,奶香中和抹茶既甘苦。不過講到我最欣賞一定係抹茶海綿卷。最外一層係抹茶味的海綿蛋糕,中間係抹茶忌廉芝士, 超級Creamy. 一d 都唔漏!飲品我地叫左mocha, 不過不失。 食下傾下不知不覺2個鐘。如果旺角行街行到好攰,呢度都係個唔錯既選擇.

我地叫左個set share 日本宇治抹茶海綿卷輕食。

如果旺角行街行到好攰,呢度都係個唔錯既選擇.